ZADAR DAO SVE OD SEBE, ALI UZALUD: Zvezda u polufinalu ABA lige!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Zadar rezultatom 74:63 u drugom meču prve runde plej-ofa ABA lige.

Posle ubedljive partije u prvoj utakmici, crveno-beli su promenljivom igrom „uručili metlu“ hrvatskom klubu i otišli u polufinale regionalnog takmičenja.

 


Crvena zvezda će tamo igrati protiv podgoričke Budućnosti koja je takođe sa 2-0 u seriji „počistila“ ekipu Mege.

Zadarska publika se ovim porazom svog omiljenog tima oprostila od ABA lige u sezoni 2022/23, a MVP regularnog dela Luka Božić predvodio ih je i u ovom meču sa 17 poena, Sani Čampara je ubacio 15, a Huan Dejvis 11.

Što se tiče Crvene zvezde, Luka Mitrović je sa 13 poena bio najefikasniji, 12 je imao Kampaco, 11 Petrušev, a 9 Luka Vildosa.

Utakmica sama po sebi nije bila nešto posebno atraktivna, ali je Crvena zvezda uradila ono što se od nje i zahtevalo – pobedila je. Nikada nije lako igrati u Dvorani Krešimira Ćosića i u to se uverila četa Duška Ivanovića.

Počeli su, kao i njihov protivnik, sa dosta promašaja i drugih grešaka, a tokom cele prve četvrtine postignuto je veoma malo poena. Kampaco je podigao Zvezdu i na njegovim krilima je bilo 19:12 za aktuelnog šampiona.

Imali su crveno-beli velikih +14, a onda je usledio neshvatljiv pad. Prodati posedi, promašaji i serija 13:0 Zadrana donela je veliki preokret i jedino vođstvo od 33:30, ali se Zvezda brzo vratila u meč i sa 35:33 završila prvo poluvreme.

Rutinski završen posao u drugom poluvremenu značio je pobedu i plasman Zvezde u polufinale ABA lige. Pokušali su Božić, Dejvis, Čampara i ostali da otežaju posao koliko su mogli, ali je Zvezda svaki nalet odbila.

Stefan Marković je u finišu susreta bio od velike važnosti i svojim poenima i ukradenom loptom (iako se statistički tako ne vodi) utabao crveno-belima put ka pobedi i polufinalu ABA lige.

Tamo, Zvezda će igrati protiv Budućnosti iz Podgorice.

Božić je imao 17 poena, Čampara 15 kod domaćina. U redovima gostiju najbolji Mitrović sa 13, Kampaco je dodao 12, Petrušev 11, Nedović i Marković su imali po 7…

 


Zvezda će u polufinalu igrati protiv Budućnosti. 

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "ZADAR DAO SVE OD SEBE, ALI UZALUD: Zvezda u polufinalu ABA lige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*