ATENTAT U ARENI, KRALJ JE MRTAV: Partizan RAZBIO Real i stigao na korak od plej-ofa!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana pobedili su Real Madrid u 32. kolu Evrolige.

Kraljevski klub je razbijen u beogradskoj Areni pred 20.068 navijača rezultatom 104:90.

 


Osveta je stigla, anuliran je poraz od 105:97 iz prvog dela sezone kada se susret igrao u Madridu.

Utakmica je počela nekako sa očekivanim planovima, Partizan je tražio svoj šut spolja i neke lake poene na obruču nakon što se Valter Tavares „izvuče“ iz reketa.

Madriđani su sa druge strane znali šta ih čeka i „gurali“ loptu u reket tražeći šansu da poentiraju uz faul odbrane Partizana, što se i događalo, a pomogle su i dve brze trojke Adama Hange.

Nekako su gosti u belim dresovima sigurniji bili u prvoj četvrtini, Kevin Panter se mučio, Ledej nije radio previše dobrih stvari, a Trifunović i Papapetru postizali su neke veoma bitne poene.

U drugom kvartalu stvari su počele da se menjaju, što je odgovaralo crno-belima. Žalili su se igrači Real Madrida maltene na svaku odluku sudija, pa je zbog preterane reakcije tehničkom greškom kažnjen i trener Ćus Mateo.

Veća energija, šutevi Nanelija i Pantera, plus „huk“ sa tribina 20.068 navijača u Areni (novi rekord Evrolige) bili su dovoljni za to da Partizan na poluvremenu ima dvocifrenu prednost, 49:38.

Jeste prednost bila ugodna, ali je daleko taj meč bio od gotovog i svi su to znali.

 


Partizan je odlično počeo treći period, često koban ove sezone, i posle poena Pantera u 22. minutu je došao do 14 poena prednosti – 55:41.

Ipak, usledio je pad koncentracije u igri domaćih i Real je serijom 10:2 uspeo da se približi na samo pet poena minusa – 61:56 sredinom trećeg perioda.

Odgovor je ekspresno stigao od Dantea Egzuma, koji je vezao pet poena, a potom i koš Joanisa Papapetrua za novu dvocifrenu prednost – 68:56.

Držao se Real najviše zahvaljujući Mariju Hezonji koji je u trećem periodu pogodio tri trojke i u 28. minutu na semaforu je pisalo 70:64, a posle mnogo uspona i padova sa obe strane u poslednji period se ušlo sa rezultatom 78:72 za domaće. Interesantno je da su Hezonja i Musa u ovom periodu postigli 24 poena, po 12, od ukupno 34 svog tima.

Crno-beli su poslednju četvrtinu otvorili serijom 6:0 posle penala Danila Anđušića i trojke Ledeja za 84:72 u 32. minutu i „eksploziju“ u dvorani.

Obradovićeva ekipa je meč definitivno prelomila sredinom poslednje deonice kada je serijom 8:0 obezbedila velikih 18 poena prednosti – 94:76.

Svi igrači Partizana, osim Tristana Vukčevića koji nije ulazio, upisali su se u strelce – prednjačili su Panter (6as) i Lesor (8sk) sa po 16, Egzum sa 15, Naneli sa 14, Smailagić sa 11 i Papapetru sa 10 poena.

U poraženoj ekipi Musa je upisao 22 poena (12/13 slobodna bacanja), a Hezonja i Dek po 17.

Partizan u sledećem kolu gostuje Monaku, a Madriđani dočekuju Bajern.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "ATENTAT U ARENI, KRALJ JE MRTAV: Partizan RAZBIO Real i stigao na korak od plej-ofa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*