PAO TRINKIJERIJEV BAJERN: Prva pobeda Crvene zvezde!

FOTO: KK Crvena zvezda

Posle četiri uzastopna poraza u prva četiri kola, košarkaši Crvene zvezde ostvarili su večeras i prvu pobedu u novoj sezoni Evrolige. Tim Vladimira Jovanovića je pred punim tribinama dvorane “Aleksandar Nikolić“ savladao Bajern sa 78:72 i tako ostavio večerašnjeg rivala usamljenog na dnu tabele, sa skorom 0-5.

Večerašnji meč obeležio je i povratak na teren oporavljenog Nemanje Nedovića kome je ovo bio prvi nastup od početka sezone, ali i povreda Luke Mitrovića koji je tokom prvog poluvremena dobio jedan nezgodan udarac i drugih 20 minuta je odgledao u civilu sa Zvezdine klupe.

Zvezda je odlično počela ovu utakmicu, pre svega u napadu, gde je Dobrića i Bentila, a kasnije i Vildozu odlično služio šut za tri poena, odbrana je dobro funkcionisala i crveno-beli su na ulasku u završnicu prve deonice poveli sa petnaest poena razlike – 23:8.

 


Priliku da zaigra u tim trenucima dobio je i oporavljeni Nemanja Nedović kome je ovo debitantski nastup od početka ove sezone. Ipak, trebalo mu je malo vremena da uhvati prepoznatljiv ritam, a gosti to koriste da smanje razliku i priđu na 26:17 pred sam kraj prve četvrtine.

Početkom druge, Zvezda neočekivano ulazi u sve veće probleme u napadu, šut je stao, Bajern je pojačao odbranu, a kao posledica toga su i izgubljene lopte Markovića i Ivanovića, pa gosti trojkom raspoloženog Vinstona stižu i do prvog vođstva od početka meča – 36:34.

Izgledalo je da će tim Andree Trinkijerija zadržati blagu prednost do poluvremena, ali tako nisu mislili Vildoza i Nedović koji svojim trojkama pred kraj druge četvrtine donose Zvezdi minimalnih 44:43 posle prvih 20 minuta igre.

U treću četvrtinu su i jedni i drugi ušli prilično stegnuto, Zvezda je u par minuta imala dve-tri izgubljene lopte, ali ni Bajern nije uspevao da uhvati napadački ritam. Ipak, Zvezda je prva uspela da “probije led“ i stigne do sedam poena prednosti – 55:48, ali to nije dugo potrajalo.

Bajern se vratio trojkama Voldena i Vajler-Beba za izjednačenje na 56:56, dva i po minuta pre kraja treće deonice. Jovanović je reagovao tajm-autom, a onda Luka Vildoza pogađa svoju treću trojku i vraća prednost crveno-belima koju je zatim uvećao Bentil za 61:56.

A da se treća četvrtina završi “eksplozijom“ oduševljenja na tribinama potrudio se Luka Vildoza koji pogađa i četvrtu svoju trojku, za velikih devet poena prednosti – 65:57 na kraju ovog dela igre.

Kako je završena treća, tako je počela i četvrta četvrtina, samo što je ovoga puta za tri poena pogodio Ognjen Dobrić i Zvezda je stigla do “plus 11“ – 68:57.

Nije se Zvezda ni tu zaustavila, sredinom poslednje deonice je imala i “plus 12“ – 72:60. Izgledalo je da su crveno-beli u tom periodu prelomili meč u svoju korist, ali su sudije zatim ubile ritam utakmice dugim gledanjem snimaka spornih situacija, što gosti koriste da priđu na 72:67.

Ali, posle Jovanovićevog tajm-auta Zvezda opet uvećava prednost i bez veće neizvesnosti privodi meč kraju u poslednja dva minuta igre, mada su gosti imali nekoliko promašenih trojki iz kojih su mogli da vrate neizvesnost u finišu.

Luka Vildoza je sa 20 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, uz šest asistencija i pet skokova, Bentil ga je pratio sa 12 poena i 13 skokova, a dvocifren je bio i Dobrić sa 12 poena.

U Bajernu najbolji Vinston sa 18 poena, Heris je upisao 10, a od naših reprezentativaca u redovima ekipe iz Minhena – Lučić 12, Jaramaz četiri poena.

 


Be the first to comment on "PAO TRINKIJERIJEV BAJERN: Prva pobeda Crvene zvezde!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*