PRVA POBEDA PARNOG VALJKA: Partizan bolji od Džikićevog Hapoela!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana pobedom su započeli novu sezonu.

Crno-beli su savladali Hapoel iz Jerusalima rezultatom 86:81 na pripremnom turniru u Banjaluci povodom 50 godina postojanja KK Igokea.

 


Parni valjak već sutra igra drugi meč a rival je Turk Telekom.

Pored Partizana, Hapoela i Turk Telekoma, koji su u istoj grupi, na turniru, u drugoj grupi, učestvuju CSKA iz Moskve, Galatasaraj i domaćin Igokea.

Šampiona ABA lige i njegova nova pojačanja dočekale su prepune tribine u Laktašima, a iako je u pitanju pripremni turnir, atmosfera je bila na visokom nivou.

Ekipa Željka Obradovića je u potpuno ispunjenoj dvorani u Laktašima, pretežno navijačima beogradskog tima, odlično otvorila meč i vrlo efikasnom igrom u prvom desetominutnom periodu povela sa 30:20.

Do dvocifrene prednosti košarkaši Partizana stigli su krajem prvog kvartala, nakon dve uzastopne trojke Džejmsa Nanelija, a istaknuti u početnom periodu bili su Zek Ledej sa sedam poena, odnosno Balša Koprivica sa pet.

Drugi kvartal doneo je preokret na terenu, gde je Hapoel u prvih osam minuta napravio seriju 20:5 i došao do rezultatskog preokreta. Na veliki odmor otišlo se sa vođstvom tima Aleksandra Džikića od 47:44.

Početak trećeg kvartala doneo je buđenje Partizana, koji je do polovine ovog perioda uspeo da dođe do preokreta 53:52, ali Izraelci nisu dopustili beogradskom timu da se mnogo razmahne i u poslednju četvrtinu su poneli poen prednosti (66:65).

U trećem periodu se u Partizanu istakao Pi Džer Dožir koji je tokom njega postigao šest poena, a svetle trenutke imao je i povratnik u crno-beli dres -Ognjen Jaramaz.

 


Početak treće deonice doneo je nalet Hapoela koji je poveo sa 72:65, ali je Partizan brzo odgovorio i u poslednjih pet minuta se ušlo sa egal rezultatom 72:72.

U završnici se ukazao Kevin Panter, koji se do tada nije upisao u strelce, ali je u poslednja četiri minuta preuzeo stvar u svoje ruke i rešio utakmicu. Kapiten beogradskog tima je sa šest vezanih poena odveo Partizan na 82:78, a veliku pomoć imao je u Alenu Smailagiću koji je sa četiri poena pogurao tim Željka Obradovića ka pobedi.

Najefikasniji u redovima Partizana bili su Zek Ledej i Balša Koprivica sa po 10 poena, po poen manje dodali su Džejms Naneli i Danilo Anđušić, dok je meč sa osam poena završio Alen Smailagić koji se istakao nekim vrlo atraktivnim zakucavanjima. Kapiten Kevin Panter postigao je šest poena, svih šest u završnici meča.

Od novajlija najefikasniji je bio Pi Džej Dožir sa šest poena, dok su Mateuš Ponitka i Frenk Kaminski dodali po pet poena.

Naredni meč crno-bele očekuje u subotu od 18:30 časova, kada će se sastati sa ekipom Turk Telekoma.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "PRVA POBEDA PARNOG VALJKA: Partizan bolji od Džikićevog Hapoela!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*