CRNO-BELA VEZA: Bivši igrač Partizana doveo nekadašnjeg trenera Parnog valjka!

Srpski trener Vladimir Vermezović novi je trener Mure, saopštio je slovenački fudbalski prvoligaš.

Vermezović je na klupi zamenio Dejana Grabića, koji je sporazumno raskinuo ugovor sa klubom 14. avgusta.

 


Poslednji angažman 60-godišnji Vermezović imao je u sezoni 2020/2021 kada je trenirao Hatu, klub u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

„Posle razgovora sa predsednikom, sportskim i tehničkim direktorom, video sam se u ambicioznim planovima kluba, gde nije isključena borba za sam vrh. Naravno, fokus će biti na razvoju mladih fudbalera, a i rezultat je veoma bitan. Srećan sam što se vraćam u crno-beli klub, jer ta boja predstavlja veliki deo mog života. Sa stručnim štabom nastojaćemo da ljubav koju pokazuju ovi divni navijači prenesemo u svlačionicu. To je prvi cilj“, rekao je Vermezović po dolasku u Mursku Sobotu.

Tokom karijere Vermezović je igrao za Partizan, Sporting Hihon, Salamanku, Panionios i Hanover, gde je završio karijeru u sezoni 1995/1996. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je dve utakmice.

Trenersku karijeru počeo je u Teleoptiku u sezoni 2002/2003, a zatim je u sezoni 2004/2005 preuzeo Partizan, gde je radio i u sezoni 2012/2013. Trenirao je još Spartak iz Trnave, Kajzer Čifs, Orlando i Budućnost.

„S obzirom na poziciji u naše mogućnosti, odlučili smo se za iskusnog trenera Vladimira Vermezovića, pošto su nam pogledi na pravac i ciljeve kluba zajednički. Dobili smo harizmatičnog i vrednog trenera koji ima bogatu karijeru. Verujem da će svojim iskustvom pomoći da napredujemo“, rekao je predsednik Mure Robert Kuzmič.

 


Posle šest kola u slovenačkoj ligi Mura je šesta na tabeli sa šest bodova – dve pobede i četiri poraza.

Nekadašnji fudbaler Partizana Gregor Balažic je nedavno postao sportski direktor Mure i upravo je on najzaslužniji za dolazak Vermezovića.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "CRNO-BELA VEZA: Bivši igrač Partizana doveo nekadašnjeg trenera Parnog valjka!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*