SLAVI SRBIJO: Delfini posle DRAME i peteraca srušili Italiju za polufinale SP!

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u Fukuoki pobedom nad Italijom.

U regularnom delu bilo je 11:11, a potom su Delfini slavili u petercima 4:3 i prošli dalje.

 


Srbiju u borbi za plasman u finale očekuje duel sa Grčkom.

Azuri su imali ulogu favorita i to kao da ih je omelo na početku meča, pa je Srbija golovima Jakšića i Lazića povela sa 2:0.

Ipak, Italijani su se brzo opasuljili i ekspresno su preokrenuli rezultat na 3:2. Kanela je postigao dva gola, a jedan Bruni.

Uspela je naša ekipa do kraja prvog perioda da izjednači na 3:3 golom Drašovića iz peterca.

Druga četvrtina počela je fantastičnom igrom u odbrani od strane oba tima. Na gol se čekalo više od četiri minuta, a postigao ga je Di Some. Rašović je ubrzo uzvratio, a isti igrači su postigli po gol do kraja poluvremena, pa je bilo nerešeno – 5:5.

 


U ritmu u kojem je okončano prvo poluvreme započeto je i drugo. Azuri su konstantno dolazili do prednosti, a Delfini isto tako uvek davali golove za izjednačenje. Prešuti, Veloti, Di Fulvio i ostali su održavali plus, međutim, egal su održavali Jakšić i saigrači, uz jako bitan pogodak Vučinića za 9:9 na isteku trećih osam minuta.

Nije imala sreće Srbija na početku četvrte deonice, iako je Mitrović prvo skinuo zicer, vrlo raspoloženi Di Fulvio je opet doneo gol viška. Imali su Italijani šansu da odu i na plus dva prvi put na meču, ali je ipak Rašović četvrtim golom na susretu i ukupno dvadesetim na turniru zadržao priključak.

Di Fulvio je po poslednji put u regularnom delu okršaja pogodio za 11:10, međutim Ubović je na 48 sekundi do kraja na noge podigao čitavu klupu, pa se pristupilo izvođenju penala.

U drugoj seriji promašio je i naš tim i Italijani, a ključna je bila odbrana Mitrovića u petoj seriji. Rašović je zatim pogodio i postavio konačnih 15:14.

Sjajan uspeh podmlađene reprezentacije Srbije koja će se po prvi put nakon olimpijskog zlata boriti za medalju. Utakmica sa Grčkom na programu je u četvrtak.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "SLAVI SRBIJO: Delfini posle DRAME i peteraca srušili Italiju za polufinale SP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*