VELIKI PREOKRET ORLOVA: Srbija posle drame srušila Italiju!

FOTO: KSS

Košarkaši Srbije savladali su Italiju rezultatom 90:86 na pripremnom turniru Superkup u Hamburgu.

Bila je ovo repriza kvalifikacionog meča za Olimpijske igre u Tokiju kada je Italija savladala Srbiju u Beogradu i ostavila je bez učešća na toj smotri.

Kako smo ušli u ovaj meč nije slutilo na dobro za izabranike selektora Svetislava Pešića. Izgledali smo bezidejno u napadu, dok je pozadi rafalna paljba „azura“ bila previše za selekciju Srbije.


Srbija je meč započela petorkom u sastavu Jaramaz, Marinković, Kalinić, Lučić i Milutinov.

Jedan od dvojice kapitena Lučić je zajedno sa Fontekiom na drugoj strani otpočeo „revolveraški obračun“ na početku susreta, da bi Italijani brzo stekli prednost poenima Spisua i Melija.

Uzvratila je Srbija i sredinom prve četvrtine preuzela vođstvo koje je posle prvih 10 minuta bilo tek jedan poen.

Italija je iskoristila pad u igri „orlova“ u drugoj deonici, primetno je bilo da su izabranici Svetislava Pešića energetski pali, pa nisu imali rešenja za čvrstu odbranu „azura“.

Obilato su to koristili Fontekio, Meli i Manion, Pešić je na tajmautu skrenuo pažnju i jasnom porukom „malo ih išibajte, pa neka uđemo u bonus, nemojte da se plašite“ jasno stavio do znanja igračima Srbije da zaigraju malo grublje.

Savet je urodio plodom, „orlovi“ su u jednom trenutku smanjili dvocifreni zaostatak, ali posle dve četvrtine Italija je povela rezultatom 53:42.

Italijani su stečenu prednost postepeno uvećavali zahvaljujući Fontekiju i Meliju, stigli čak i do 15 poena razlike, da bi sredinom treće četvrtine „orlovi“ polako počeli da tope prednost rivala kada su se aktivnije u igru uključili i Jokić i Micić.

Serijom 10:2 izabranici Svetislava Pešića okončali su treću četvrtinu, pa je poslednja deonica krenula sa „plus sedam“ za „azure“.

To kao da je dalo novi motiv našim košarkašima, „probudili“ su se Jokić i Micić koji su raznovrsnom igrom uspeli da dovedu Srbiju čak i do vođstva tri minuta pre kraja kada je MVP NBA lige pogodio trojku.

Fontekio, Micić, potom i Tonut nastavili su trojkaški „obračun“, ali je onda proradila veza naša dva MVP-a koji su na kraju i doneli prevagu, odnosno pobedu Srbiji koju je poenima na kraju „začinio“ Kalinić.

U redovima „orlova“, Jokić je postigao 18 poena uz 10 skokova i pet asistencija, Lučić je upisao 15 poena, koliko i Micić (četiri asistencije) i Milutinov.

Naši košarkaši nisu imali rešenje za Fontekija koji je ubacio 25 poena, dvocifreni su bili i Meli sa 17, Manion sa 16 i Tonus sa 12 poena.

Srbija u finalu Superkupa čeka boljeg iz duela između Nemačke i Češke koji je na programu večeras od 20.30.

 


Be the first to comment on "VELIKI PREOKRET ORLOVA: Srbija posle drame srušila Italiju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*