SLAVI SRBIJO: Milenko Sebić upucao bronzu, peta medalja za našu zemlju u Tokiju!

FOTO: OKS

Srpski strelac Milenko Sebić osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u disciplini MK puška trostav.

On je tako doneo petu medalju našoj zemlji na ovim Igrama.

Takođe, posle Damira Mikeca Srbija je dobila i drugo odličje u streljaštvu.


Veliku mentalnu snagu pokazao je Sebić. Nije se predavao ni kada se mislilo da je medalja daleko. I zaslužio je da u 36. godini, na svojim drugim Olimpijskim igrama, stigne do medalje.

Odlično je Milenko Sebić počeo finalnu borbu. Posle prve serije u klečećem stavu je bio drugi. Prvii hitac mu je bio hiruški precizan, pogodio je centar mete, ali Milenko nije zadržao visok standard prilikom naredna dva pucnja. Bio je na petoj poziciji, i daleko od borbe za medalju.

Ništa nije slutilo na dramu i razmišljanja da Sebić može do medalje. Naš strelac je drugu seriju u ležećem stavu završio na šestoj poziciji.

Međutim, sve je počelo da se menja kada su strelci počeli da pucaju u stajaćem položaju. Ukrajinac je promašio metu, što je Sebića katapultiralo na četvrtu poziciju. Taj detalj doneo je mnogo samopouzdanja Milenku Sebiću.

Kakav je to samo bio finiš Milenka Sebića. Imao je u poslednjoj seriji oko Jasne Šekarić u finišu. Dok su ostali kiksirali, Sebić je bio konstantan. Mirno je gađao desetke. Na kraju je sa rezultatom od 448.2 kruga zauzeo treće mesto u trostavu.

Nadamo se da će ovaj Sebićev uspeh biti podstrek i za ostale srpske takmičare u nastavku Olimpijskih igara.


Be the first to comment on "SLAVI SRBIJO: Milenko Sebić upucao bronzu, peta medalja za našu zemlju u Tokiju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*