SRBIJA IZGUBILA OD MAĐARSKE: Evro i dalje daleko za „Orlove“

Fudbaleri Srbije poraženi su od selekcije Mađarske u Beogradu sa 2:1, u okviru petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ovakav rasplet situacije zakomplikovao je situaciju za našu selekciju, s obzirom na to da su Mađari sada prvoplasirani tim u grupi sa 10 bodova, dok je naša selekcija drugoplasirana sa tri boda manje.

 


Ipak, Orlovima ide na ruku to što su u drugom meču u grupi Litvanija i Crna Gora remizirale sa 2:2 u Kaunasu, te je tako Crna Gora ostala trećeplasirana sa pet osvojenih bodova.

Prilično oprezno su obe selekcije ušle u meč, te u uvodnih nekoliko minuta nije bilo previše uzbuđenja.

Čim su se u nastavku malo „otvorile karte“, Srbija je posle kontre uspela da dođe do ranog vođstva.

Igrao se 10. minut kada je Tadić dobio loptu posle brzog kontra napada, a onda pokazao nesebičnost i asistirao za Vlahovića, koji nije zahvatio loptu kako je želeo, ali je ona uz pomoć Atile Salaja završila u mreži Mađara.

 


To kao da je „probudilo“ Mađare, koji su u nastavku preuzeli posed lopte, i postali znatno ozbiljniji u napadu. Ipak, prvu veću priliku u nastavku imala je ponovo Srbija. Sergej je sjajno poslao loptu preko odbrane za Aleksandra Mitrovića, ali srpski napadač nije uspeo da primi loptu kako je zamislio, te je Dibuš intervenisao i sprečio novu opasnost po svoj gol.

Ipak, u nastavku je usledio pravi „blickrig“ Mađara, i potpuni preokret. Igrao se 34. minut kada je Barnabaš Varga iskoristio asistenciju Salaja i sproveo loptu iza leđa Vanje Milinković-Savića.

Samo dva minuta kasnije, „hladan tuš“ za Orlove, pošto je Vili Obran uspeo da zatrese mrežu, i tako donese potpuni preokret komšijama.

Zapretili su Orlovi još jednom do kraja poluvremena, ali bezuspešno, kada je Vlahović zakačio loptu posle centaršuta Sergeja, ali je ona završila pored stative.

Mnogo bolje su Orlovi ušli u drugi deo utakmice, i od prvog minuta dosta agresivnije krenuli na loptu. Svežinu su uneli i Andrija Živković i Filip Mladenović, koji su na pauzi zamenili Radonjića i Kostića.

Već u 52. minutu Srbija ja zapretila po prvi put, kada je Pavlović skočio najbolje posle kornera, ali je glavom šutirao samo preko gola.

Blizu izjednačenja bili su Orlovi šest minuta kasnije, kada je Vlahović iz veoma nezgodne situacije „opalio“ u prvi ugao, ali je Dibuš neverovatnom refleksnom intervencijom sprečio da lopta završi u mreži.

I dva minuta kasnije, Dibuš je ponovo spasao svoj tim, kada je „kao mačka“ reagovao i odbranio udarac Veljkovića, koji je šutirao glavom posle dobre akcije.

Pretio je Vlahović ponovo u nastavku, nakon centaršuta Filipa Mladenovića, ali je glavom šutirao samo u spoljni deo mreže na drugoj stativi.

Bili su Orlovi dominantniji do samog kraja, ali bezuspešno. Uspeli su Mađari da odole napadima našeg tima, i tako upišu važna tri boda.

U narednom kolu će Srbija u nedelju gostovati u Kaunasu ekipi Litvanije.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "SRBIJA IZGUBILA OD MAĐARSKE: Evro i dalje daleko za „Orlove“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*