ZVEZDA KASNO UPALILA: Lajpcig odneo tri boda sa Marakane i eliminisao crveno-bele iz Lige šampiona!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli, opet nisu mogli ništa protiv Lajpciga, koji je nakon Nemačke slavio i u Beogradu, samo je ovoga puta uspeo da postigne dva gola, umesto tri sa svog stadiona, te su rezultatom 2:1 savladali crveno-bele i tako im naneli treći poraz u grupnoj fazi Lige šampiona!

Srpski šampion je ovim porazom ostao bez šansi za plasman u osminu finala Lige šampiona.

 


Nadala se Crvena zvezda, nadali su se navijači, kao i čitav stručni štab, da „onih“ 15 minuta iz Nemačke daju jasne znakove za igru na njihovom terenu. Da daju povod za takvu nadu, da taj tim iz Lajpciga nisu vanzemaljci, već samo fudbaleri koji imaju vrline, ali i mane.

Nadali su se, ali, ovoga puta nada nije umrla poslednja, štaviše, ona je trajala tek osam minuta.

Ponovo je Barak Bahar odlučio da eksperimentiše, da na poziciju beka stavi igrača kojem to ne odgovara, koji je po vokaciji defanzivni vezni, Srđana Mijailovića, u napadu je bila neka mešavina između Krasoa i Bukarija i sve je to izgledalo veoma nakaradno na terenu. Pogotovo uz činjenicu da je na štoperu ponovo bio Milan Rodić, koji je imao više grešaka nego li dobrih stvari.

U tom „bućkurišu“ od Zvezdine igre, videle su se naznake, ali, daleko do toga da su mogli ozbiljnije da ugroze Lajpcig, koji je došao po tri boda, koja je i odneo svojoj kući.

Na kraju, mogla je Zvezda i do remija, ali je Blasvih bio taj koji je spasio svoju ekipu, kada je Piter Olajinka bio jako blizu da postigne gol.

Strelci su na kraju bili samo Ćavi Simons i Openda za Lajpcig, odnosno autogol za Zvezdu.

Kako je i gore navedeno, nade Zvezde su umrle na neki način već u osmom minutu. Ćavi Simons je odigrao simultanku sa igračima Zvezde, radio je šta je hteo, izlomio je štopere, izlomio je igrače, onda se namestio na uglu šesnaesterca i lako pogodio drugi deo gola Glazera, koji ovaj nije mogao da odbrani.

Reklo bi se – sreća, međutim, to je bilo sve osim sreće.

Lajpcig je nastavio da urniše Zvezdu u čitavom prvom poluvremenu, šutirali su iz mnogih pozicija, ređale su se pretnje, koje nisu išle u gol Glazera, ali su lopte uzjale pored stativa, preko prečke… Glazer se našao na vetrometini i na strelištu od strane ovih napadača.

Čak 17 šuteva je Lajpcig uputio u tom prvom poluvremenu, dok je Zvezda imala tek jedan.

Kada je počelo drugo poluvreme, Zvezda je poput one utakmice u Nemačkoj, uspela da se smiri, da se naoštri i to su prikazali.

 


Već od uvodnih minuta su počeli da napadaju, iz igre je izašao Kraso, izašao je Mijailović, ušao je pravi desni bek i ušao je Endiaje, te su napadi i zaličili na nešto. Ipak, opet bez pritiska, opet bez opasnosti.

Glazer je opet vadio neke neverovatne lopte iz mreže, branio je, sve do 15 minuta pre kraja.

Prvo je u 74. minutu Olajinka imao ogromnu šansu, ali je to odbranio golman Blasvih, a već tri minuta kasnije, Harvi Openda je savladao Glazera i povisio na 2:0, čime je kiša osim fizičke postala i moralna za igrače Zvezde. Međutim, na scenu je tada stupio i Gelor Kanga.

Jedna njegova dobra lopta, dokačila je ona na svom putu i štopera, te je prevarila Blasviha.

Mogao je na kraju Piter Olajinka da bude heroj, ali je njegov udarac zaustavio Blasvih, golman Lajpciga.

Ipak, to je bilo sve od Zvezde na ovom meču, slična utakmica kao ona u Nemačkoj, a opet i bez bodova za crveno-bele.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*