UŽASNA ZVEZDA SE PONOVO SAPLELA: TSC odneo bod sa Marakane!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde još jednom su kiksnuli u Superligi Srbije.

Šampion je u zaostalom meču 8. kola na svom terenu odigrali nerešenim rezultatom 1:1 protiv TSC-a.

 


Crveno-beli sad imaju čak šest bodova zaostatka za vodećim Partizanom.

U sledećem kolu Crvena zvezda će na svom terenu igrati protiv Radnika iz Surdulice, dok TSC će gostovati Čukaričkom.

Nije domaćin prikazao dopadljiv fudbal tokom 90 minuta i pored vidne terenske inicijative i poseda lopte.

Udarci sa distance bili su glavno „oružje“ domaćina, međutim to nije bilo ni blizu dovoljno da se savlada Nikola Simić. Makar do 85. minuta kada je Aleksandar Katai oduševio domaće navijače, ali je u nadoknadi usledio šok.

Prvu priliku na utakmici imao je Hvang i udarcem sa dvadesetak metara u trećem minutu nije uspeo da golmana Nikolu Simića, koji je kratko odbio loptu nakon odskoka. Na sličan način mrežu tima iz Bačke Topole nije značajnije ugorzio ni Mirko Ivanić.

Do isteka pola sata igre gost se donekle i oslobodio pritiska, pa je u 18. minutu probao Saša Jovanović, ali je izblokiran. Nedugo nakon toga Kosta Nedeljković je doživeo povredu posle starta Josipa Ćalušića, koji je tom prilikom dobio i žuti karton, pa je u 25. minutu na teren ušao Lazar Nikolić.

Možda i najveću šansu na čitavom meču gosti su propustili da realizuju u 27. i to ponovo preko vrlo dobrog Jovanovića. Udarcem u okviru gola nije uspeo da savlada Omrija Glazera, kome se lopta od noge odbila maltene na samu liniju gola, ali iz svega je TSC izvukao samo korner.

Do isteka prvih 45 minuta ozbiljan napad Zvezde nije realizovao Vladimir Lučić, da bi u 36. minutu viđena i interesantna situacija u kaznenom prostoru gostujuće ekipe kada je Ćalušić startovao, Olajinka pao, ali penala nije bilo.

Izmena na pauzi nije bilo, pa je domaćin izgledao poprilično istrošeno. Mirko Ivanić je do izmena trenera Baraka Bahara propustio faktički jedinu priliku, kada je iz vrlo dobre pozicije prebacio prečku.

Ulasci Šerifa Endiajea, Žana-Filipa Krasoa i Jovana Mijatovića uneli su malo živosti od 66. minuta, pa su se šanse ispred Simića sve češće nizale. Hvang je pu 76. pokušao sa distance, a Aleksandar Katai koji je takođe u šao u međuvremenu, umalo prevario čuvara mreže u 79. minutu.

 


Kada to već nije učinio tada jeste u 85. posle pravog karambola i uz dosta sreće za domaćina.

Jovan Mijatović pogodio je stativu, lopta se nekako našla kod Kataija koji ju je glavom, od stativu, poslao u gol. Usledilo je veliko slavlje na terenu i stadionu i činilo se da će Zvezda doći do zlata vredna tri boda.

Ipak, u 92. minutu muk na Marakani, Uroš Milovanović je glavom perfektno pronašao Ifeta Đakovca, koji je hladnokrvno savladao Baraka Bahara za konačnih 1:1.

Igrači Crvene zvezde po završetku meča dobili su ogromne zvižduke od strane sopstvenih navijača.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*