CRVENO-BELE MUKE: Metalac se dobro pokazao, Zvezda uz probleme do tri boda!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Metalac 2:1 (1:1) u utakmici 12. kola Linglong Superlige.

Uz dosta muka su crveno-beli upisali trijumf na stadionu „Rajko Mitić“ protiv brzih i upornih gostiju iz Gornjeg Milanovca.

Tim Žarka Lazetića došao je da se nadigrava na travi srpskog šampiona i malo je nedostajalo da napravi iznenađenje, koje je sprečio Mirko Ivanić golom pola sata pre kraja.


Prethodno smo gledali egal poluvreme u kome je Zvezda povela u uvodu preko Filipa Falka, najboljeg pojedinca meča, zaslužnog i za pobedonosni gol, ali se u tom trenutku žilavi Metalac vratio preko Filipa Stuparevića.

Činilo se da bi mogao do preokreta, ali je sjajni Zoran Popović sprečio baš Stuparevića da izraste u heroja odbranjenim zicerom, pre nego što je Ivanić trasirao put ka pobedi, a potvrdio je iz penala Gelor Kanga u samom finišu.

Tako je Zvezda potvrdila trijumf iz Bugarske protiv Ludogoreca na domaćoj sceni i nastavila poteru za Partizan, od koga je sada na pet bodova minusa, uz meč manje.

Večerašnju utakmicu obeležio je i protest Zvezdinih navijača koji su tek u 20. minutu ušli na severnu tribinu, a tim povodom se nešto kasnije saopštenjem oglasio predsednik kluba Svetozar Mijailović.


Kada su u pitanju dešavanja na terenu, nije se dugo čekalo na Zvezdino vođstvo. Crveno-beli su poveli u desetom minutu meča posle odlične akcije koju je započeo Ben sa desne strane, nastavio Ivanić koji je majstorski odložio loptu za Falka, a Italijan sa oko 12 metara pogađa mrežu – 1:0 za Crvenu zvezdu.

Posle vodećeg gola malo je pao ritam Zvezdine igre, gosti su u tome videli svoju šansu i počeli sve češće da prete iz kontranapada.

Prva velika opasnost po Zvezdinu mrežu viđena je u 35. minutu kada su fudbaleri Metalca uputili nekoliko udaraca ka golu, prvi šut je odbranio Popović, drugi izblokirao Eraković, a posle još njednog je lopta završila u korneru. Tom prilikom su gosti tražili jedanaesterac zbog igranja rukom Erakovića, ta situacija se analizirala i u VAR sobi, na kraju je sudija Živković pogledao snimak i utvrdio da je neposredno pre erakovića, lopta pogodila u ruku i jednog igrača Metalca, pa zbog toga nije mogao da dosudi penal.

Ali, tek što je utakmica nastavljena, Metalac je stigao do izjednačenja u 40. minutu. Vlalukin je na desnoj strani proigrao Krajišnika, ovaj odlično cenjtrirao u kazneni prostor za Filipa Stuparevića koji udarcem glavom šalje loptu u Popovićevu mrežu – 1:1.

Tri minuta kasnije mogli su gosti i do preokreta, kada je Stuparević bio oči u oči sa golmanom Popovićem, ali je iskusni čuvar mreže izašao kao pobednik iz te situacije.

Novu veliku priliku stuparević je propustio i početkom drugog poluvremena, ali kako je meč kasnije odmicao, Zvezda je ponovo preuzela kontrolu dešavanja na terenu.

Mirko Ivanić je pogodio prečku nedugo zatim, a što tada nije iskoristio jeste u 63. minutu kada je i rešio pitanje pobednika.

Bila je to još jedna izvanredna akcija crveno-belih, baš kao i kod prvog gola. Ovoga puta akteri su bili donekle izmenjeni. Falko je pored desne aut-linije maestralno proigrao Gajića koji je imao dosta prostora, onda uputio loptu u peterac po zemlji, a sve je to pravovremeno ispratio Ivanić koji tu loptu sa oko četiri metra šalje u mrežu za 2:1 u korist Crvene zvezde.

Mogao je Falko do svog drugog gola u 79. minutu meča kada je dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta zamalo završila pored desne stative.

I kada se očekivao kraj utakmice, velika greška gostujućih fudbalera na svojoj polovini, Ben je pobegao Vasiljeviću koji ga obara u kaznenom prostoru i sudija nije imao dilemu – penal za Zvezdi. Kanga ga je rutinski izveo i postavio konačnih 3:1.


Be the first to comment on "CRVENO-BELE MUKE: Metalac se dobro pokazao, Zvezda uz probleme do tri boda!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*