DA LI SE NOVAK PROMENIO: Otkriveno zašto Srbin ulazi u klinč sa publikom

EPA/YOAN VALAT
Svi koji su gledali mečeve Novaka Đokovića u Parizu primetili su veliku razliku. To je ono što je u Srbinu tinjalo već neko vreme, a sada nije imao nikakav problem da to i pokaže. Vikao je raširenih ruku „Još, još, još“, tražio od publike novu reakciju, skidao je srce i francusku zastavu sa objave, slavio u maniru Džuda Belingema, a ne šaljući ljubav. Sve ove promene nisu prošle neprimećene, a govore o tome da Novak više nema tu potrebu da ga svi vole. Sada mu je dovoljno što zna da ima ogromnu armiju navijača, koja je iz dana u dan sve brojnija baš zbog te iskrenosti i rekorda koje postavlja, ali i da u Srbiji ima nesumnjivo ogromnu podršku.
Zato i ne čudi što je poruke pisao na ćirilici na kameri više puta. Brzo je prošao put od „Merci Paris“ do „Idemo“ i „Tako je bre“. Đoković je nekoliko puta imao konfliktne situacije sa navijačima, a Žastin Enan, nekada prva teniserka planete, dala je nešto drugačiji uvid u sve što se dešavalo. „Znamo da nije baš uvek najprijatnije kada publika odjednom postane neprijateljski nastrojena i počne da podržava protivnika. Vrlo inteligentno, Novak prekida to što se dešava i istovremeno sebi daje novu energiju. Ima mnogo iskustva“, rekla je Enan. Zatim je nastavila i pojasnila taj novi pristup Đokovića.
 
„Kada je reč o tom odnosu sa publikom, mislim da se sve više distancira od toga – nije više tu da zadovolji druge, tu je da igra i da pobeđuje. Sad kad konačno to radi, mislim da se to dopada mnogim ljudima“. Srpski teniser je u Bersiju osvojio 40. masters titulu, a od 12. do 19. novembra će u Torinu igrati za trofej na Završnom mastersu, ali i mesto broj 1 na ATP listi. Da osmi put bude najbolji na planeti na kraju kalendarske godine neophodno mu je samo da upiše jednu pobedu u Italiji. Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*