OTKRIVENO: Evo zašto nije radio VAR na meču Zvezde i Čukaričkog!

FOTO: FK Crvena zvezda

Meč između Crvene zvezde i Čukaričkog na Marakani proteklog vikenda privukao je veliku pažnju javnosti.

„Crveno-beli“ savladali su „brđane“ rezultatom 3:0, tokom prvih 28 minuta nije radila VAR tehnologija, a upravo u tom periodu dogodio se prvi pogodak posle sporne situacije kada je akciji, prema mišljenju trenera Čuke Saše Ilića, prethodio prekršaj Pavkova.

U čitavu priču uključio se i Partizan koji je najavio sopstvenu istragu, a u Jutarnjem programu TV Prva oglasio se i predsednik Sudijske komisije FSS-a Dejan Filipović.

 


„Istina je, VAR nije radio 28 minuta, čekamo još izveštaj našeg provajdera. Na samo pet utakmica do sada nije radio, sve je bila tehnička greška. Prvi put se na meču Crvene zvezde i Čukaričkog desila takva greška u audio komunikaciji, ali nadamo se da će biti minimizovano u ostatku sezone“, objasnio je Filipović.

On je istakao da se slične dešavaju širom sveta, kao na primer i u Nemačkoj, te se osvrnuo i na reakciju Saše Ilića koji je bio besan zbog propusta sudije Nenada Minakovića.

„Radio je sve do pre pet minuta pred meča, odnosno radilo je sa prekidima. Obaveste se kapiteni da se igra bez VAR tehnologije… U nemačkoj ligi je bio propust na meču Frajburg – Majnc i trener ekipe koja je primila gol, rekao je da se dešava – to je fudbal. Nadamo se da ćemo doći na taj nivo sportske kulture“, smatra Filipović koji je poslednjom rečenicom aludirao na burnu reakciju Ilića.

 


Be the first to comment on "OTKRIVENO: Evo zašto nije radio VAR na meču Zvezde i Čukaričkog!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*