OČAJNA ZVEZDA SE OPROSTILA OD PLEJ-INA: Bajern nadigrao SKANDALOZNE crveno-bele!

01.03.2024, Euroleague, FC Bayern Muenchen Basket vs Roter Stern Belgrad, BMW Park Muenchen, im Bild: Danko Brankovic FCB Basketball, Freddie Gillespie Belgrad, Nemanja Nedovic Belgrad, Banko Lazic Belgrad, Isaac Bonga FCB Basketball *** 01 03 2024, Euroleague, FC Bayern Muenchen Basket vs Red Star Belgrade, BMW Park Muenchen, in the picture Danko Brankovic FCB Basketball , Freddie Gillespie Belgrade , Nemanja Nedovic Belgrade , Banko Lazic Belgrade , Isaac Bonga FCB Basketball,Image: 852684635, License: Rights-managed, Restrictions: Credit images as "Profimedia/ IMAGO", Model Release: no, Credit line: Philippe Ruiz / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaši Bajerna savladali su u Minhenu Crvenu zvezdu rezultatom 74:66 u okviru 27. kola Evrolige.

Crveno-beli su se ovim porazom, maltene, oprostili od plasmana u plej-in, pošto sedam kola pre kraja imaju tri trijumfa manje od mesta koje vodi u plej-in.

 


Bavarci imaju skor od 12 pobeda i 15 poraza i trenutno su na poziciji 12, dok je Zvezda ostala na skoru od deset pobeda i 17 neuspeha.

Ima za čim da žali ekipa Janisa Sferopulosa, koja je u Minhen otputovala bez Miloša Teodosića, što će se ispostaviti i kao najveći hendikep ove ekipe, s obzirom na to da je kreacija u napadu tokom ogromnog dela vremena bila izuzetno loša, i to najblaže moguće rečeno.

Jednostavno, Zvezda je odlično počela meč, raspucano, krenuli su crveno-beli da sipaju poene iz svih pozicija, Jago je podelio četiri asistencije u tih 19 poena, a onda je sve nekako stalo, kao da je neko oduzeo talenat igračima Zvezde, poput onoga u filmu „Spejs Džem“ (Space Jam).

Koliko je loše sve izgledalo, kaže i činjenica da je Zvezda tokom 10 minuta u drugoj četvrtini dala tek osam poena, što je među najlošijim četvrtinama ovog kluba u ovoj sezoni.

U tih 10 minuta, ništa nije išlo, Jago je pokušavao, Nedović nije mogao da probije, a nekako je samo Džavonte Smart delovao iole raspoloženo za igru, dok su Serž Ibaka i Devin Buker mučili centre.

Ta agonija se nastavila i uvećem delu treće četvrtine, kada je Bajern vezao poene, u odbrani nisu ni morali da igraju nešto utegnutije, pošto je Zvezda sama po sebi bila izuzetno loša u napadu. Janis Sferopulos je pokušavao da pronađe idealnu petorku, ali, nije mogao, jednostavno, nije imao raspoloženog igrača koji bi uradio nešto.

U jednom momentu tokom treće deonice je Bajern otišao i 10 poena prednosti, ali tada Zvezda kreće sa serijom poena.

Pogađali su crveno-beli, u jednom momentu smanjili i na dva poena zaostatka, ali, tada opet sledi loša serija.

 


Isak Bonga je u dva napada vezao dve trojke i tako je zapečatio sudbinu crveno-belih, kojima više ni čudo ne može da pomogne da se plasiraju u drugu fazu Evrolige.

Najefikasniji u redovima Bajerna bio je Devin Buker sa 22 poena, dok je 12 dodao Serž Ibaka. Kod Zvezde je najbolji bio Smart sa 13 poena, Džoel Bolomboj je dodao 12, a Luka Mitrović devet poena.

Be the first to comment on "OČAJNA ZVEZDA SE OPROSTILA OD PLEJ-INA: Bajern nadigrao SKANDALOZNE crveno-bele!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*