RASPAD U POSLEDNJOJ DEONICI: Partizan pao u Monaku!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su kao gosti od ekipe Monaka rezultatom 85:70 u meču 24. kola Evrolige.

Crno-beli su se dobro nosili sa učesnikom Fajnal-fora prošle sezone tokom prve tri četvrtine, bili u egalu zahvaljući Kevinu Panteru i Frenku Kaminskom, ali su potpuno zakazali u poslednjoj deonici, postigli samo devet poena i ostali bez četvrte uzastopne pobede protiv ekiep Saše Obradovića.

 


Kevin Panter je ubacio 28, a Frenk Kaminski 17 poena, dok je Majk Džejms bio najefikasniji kod domaćih sa 19 poena.

Nakon ovog poraza Partizan je na polovičnom skoru 12-12, dok je Monako stigao do 14. pobede.

Bolje je u meč ušla ekipa Monaka. Posebno je centar domaćih Žaite pravio probleme crno-belima i lako dolazio do poena pored Kabokla za seriju „kneževa“ od 6:0. Kapiten Panter je napadački pokrenuo goste, a onda mu se priključio Kaminski koji je ušao u igru umesto Kabokla i uspostavio ravnotežu pod obručem.

Crno-beli su prvi put poveli trojkom Pantera (16:14), što je bio i konačan rezultat prvog perioda.

Mnogo bolje je Partizan igrao na početku druge deonice. Kamisnki je nalazio dobra rešenja u napadu, pogodio trojku i doneo svom timu pet poena razlike (19:14).

Održavao je beogradski evroligaš prednost sredinom druge četvrtine, ali je onda ušao u „prazan hod, što je Monako odmah kaznio. Domaći su preko Džejmsa i Blosmgejma stigao do serije 8:0 i ponovo poveo (30:26).

Ponovo je u nezgodnom trenutku za goste Panter pogodio trojku, onda i Kaboklo, te je tim Željka Obradovića izjednačio na 32:32. Ipak, u finišu prvog poluvremena „kneževi“ su bili bolji. Izostala je podrška saigrača Panteru i Kaminskom, a Monako iz dobre odbrane došao do lakih poena za devet poena viška (42:33).

Nastavio je Kaminski sa dobrom igrom i početkom drugog dela. Pogodio je Amerikanac novu trojku, a onda i udario drugu blokadu na meču i bio najzaslužniji što su crno-beli držali priključak za domaćinom (48:45).

Nije Monako blistao u napad u prvom delu treće deonice, ali nisu ni crno-beli, koji su tako propustili šansu da vrate rezultatski egal. Posle nekoliko loših napada domaćih proradila je veza Džejms-Žaite, a francuski centar položio za 52:45, ali je već u narednom napadu Avramović uzvratio trojkom.

 


Posle televizijskom tajm-aut gosti nisu na parket izašli na pravi način, to su kaznili Dijalo i Okobo, pa je Željko Obradović ubrzo zatražio novi minut odmora, pri vođstvu „kneževa“ 56:48.

Posle tajm-auta Kaminski je pogodio još jednom za tri poena, ali je već u narednom napadu Monaka napravio četvrtu ličnu grešku zbog čega je morao da se preseli na klupu, a u igru se vrati Kaboklo.

Sjajnu utakmicu igrao je kapiten Partizana Panter pogađao iz teških pozicija i čuvao šansu svom timu da na kraju slavi. Američki bek je već posle tri četvrtine došao do 22 poena, crno*beli pred poslednju deonicu imali zaostatak od samo četiri poena razlike – 65:61.

Veoma loše je Partizan započeo poslednji kvartal. Izgubili su dva puta crno-beli loptu, napravili faul u napadu, a Monako ubrzo stigao do osam poena prednosti (69:61).

Nije Partizan mogao da pronađe poene u napadu na startu četvrte četvrte. Srećom po crno-bele i domaći su promašili nekoliko otvorenih šuteva, te nisu otišli na dvocifrenu razliku, sve dok neverovatni Džejms nije pogodio trojku uz faul iz velike udaljenosti i doneo svom timu prednost od 72:61 na nešto manje od šest i po minuta pre kraja utakmice.

Nikako Partizan nije mogao do koša u poslednjoj četvrtini, otvorene trojke promašili su Naneli i Dožer, a Žaite doneo Monaku novih, maksimalnih 74:61. Tek je Kaminski košem uz faul posle četiri i po minuta igre u četvrtoj deonici prekinuo košgeterski post crno-belih.

Stvari su za tim Željka Obradovića postale još teže posle brze serije domaćih od 5:0 kojom su otišli na „+13“ (79:66) na tri i po minuta pre kraja.

U samoj završnici meča Monako je stigao do velikih 17 poena razlike (85:68) i naneo težak poraz crno-belima.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

Be the first to comment on "RASPAD U POSLEDNJOJ DEONICI: Partizan pao u Monaku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*