TOTALNI RASPAD SISTEMA: Zvezda ubedljivo vodila, pa IZGUBILA od Makabija!

FOTO: KK Crvena zvezda

Još jedan poraz Crvene zvezde u Evroligi, večeras je Makabi slavio sa 84:80 u Beogradskoj areni. Ovim porazom crveno-beli su ostali i bez teoretske šanse da mogu do top 10 u Evroligi ove sezone i mogu da se okrenu polako završnici AdmiralBet ABA lige. Utakmica je trajala preko dva sata i deset minuta…

Zvezdi je trebalo nekoliko minuta da prilagodi odbranu Makabiju koji je počeo sa par ofanzivnih skokova i par otvorenih šuteva, ali nije to koristio na najbolji način pa je Zvezda dobrom igrom u napadu stigla do 9:3 najviše zahvaljujući Luki Mitroviću koji je odlično igrao.

 


I gosti su uspeli da srede odbranu, stigli su do 9:9 i posle toga Zvezda je nekako uspevala da pronađe put do koša, najviše preko Jaga i Bolomboja koji su zaigrali agilnije.

Dobra Zvezdina odbrana nastavila se i početkom druge deonice, nije ih poremetila ni trojka preko ruke Blata, a pod drugim košem sjajna rola Džavontea Smarta koji je sa pet uzastopnih poena podigao prednost, a posle najnovije njegove trojke bilo je 38:24.

Rasla je prednost i do ogromnih +17, trojku je pogodio i Jago koji je poluvreme završio sa 11 poena, poen manje od Smarta koji je najviše pokazao do sada za jedno poluvreme.

Nije tako dobro počelo drugo poluvreme po crveno-bele, imali su problema prvenstveno u napadu, a nakon zakucavanja Antonijusa Klivlenda bilo je 51:39.

Fredi Gilespi je nastavio da radi loše stvari za Crvenu zvezdu ove sezone, posle njegovog nesportskog faula Makabi je imao konačno šansu da se spusti ispod 10, što se desilo kada je Boldvin zakucao za 55:47.

Čak tri uzastopna napada imao je Makabi da smanji na -6, ali nije uspeo u toj nameri, i onda iz četvrtog pokušaja jeste, bilo je 59:53, a imao je Veb pokušaj za tri poena koji nije pogodio za dodatno smanjenje razlike. Prošlo je čitavih 3 minuta do poena Zvezde, Luka Mitrović je pogodio slobodna bacanja.

Totalna opasnost je bila na startu poslednje deonice kada je Makabi preko Bonzija Kolsona stigao do -4, Smart je zaređao par izgubljenih lopti i to je Sferopulosa nateralo da traži tajm-aut.

Ni to nije sprečilo Makabi da preokrene rezultat u svoju korist, Braun je izjednačio, Gedraitis je promašio trojku, a Nibo je odveo Makabi do plusa zbog čega je Grk na klupi Zvezde potrošio i poslednji tajm-aut. NIšta nije polazilo Zvezdi za rukom u napadu, Jago je gubio lopte, Boldvin je igrao jako pametno na drugoj strani i jasno je bilo ko je favorit u finišu utakmice.

Posle dva zakucavanja Niba bilo je 70:63, Zvezda nije mogla da dođe k sebi, čak ni sa slobodnih bacanja to nije bilo kako treba…

Hangina trojka iz ćoška za 70:67 je dala nadu crveno-belima da mogu do neverovatnog preokreta. Davidovac je smanjio trojkom na samo dva razlike, ali je Kolson bio nezaustavljiv na drugoj strani.

 


Zvezda je morala bez Jaga u završnicu, a posle trojke Hange bilo je 74:76 na dva minuta do kraja!

U poslednji minut smo ušli sa tri poena prednosti za Makabi, a onda je Hanga rešavao za tri poena i promašio ceo koš. Na drugoj trani Dibartolomeo rešava pitanje pobednika trojkom na dvadesetak sekundi pre kraja.

Be the first to comment on "TOTALNI RASPAD SISTEMA: Zvezda ubedljivo vodila, pa IZGUBILA od Makabija!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*