RASPAD SISTEMA: Bajern razbio Zvezdu i ubio joj nadu od TOP 8!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od minhenskog Bajerna na gostovanju sa 82:57 u okviru 33. kola Evrolige.

S ovim porazom, raspršile su sve nade crveno-belih da mogu do naredne faze elitnog takmičenja s obzirom na to je Bajern ovim trijumfom obezbedio plasman u Top8 zbog boljeg međusobnog skora sa Crvenom zvezdom.

Iako isprva nije sve išlo kao po loju, organizovanom odbranom, uz huk sa tribina „Audi doma“ kao da se igra u Beogradu, Crvena zvezda je ušla u sjajnu seriju od 9:0 u uvodnim minutima meča. Istu je prekinuo Rubit, čijih pet poena su jedini stajali pokraj imena igrača Bajerna.


Zvezda je uspevala da čuva prednost, iako se Bajern približavao preko Hantera i Rubita, ali raspoložen za šuteve sa distance bio je Nikola Kalinić sa dve trojke u prvom kvartalu. I to nakon što je prvi pokušaj bio neprecizan, a poznato je da nije u najboljoj šuterskoj formi.

Problematično za tim Dejana Radonjića bilo je to što su rano napravili veći broj timskih faulova za razliku od Bajerna, ali to se ipak nije ozbiljnije odrazilo na rezultat koji je bio na strani gostiju u tim trenucima.

Međutim, počelo je stranputice za crveno-bele i to nekoliko trenutaka pre nego što je Dejan Radonjić zaradio tehničku grešku zbog prigovora. Tada je Bajern ušao u seriju, a Zvezda u kontraritam.

I defanzivno i ofanzivno, ekipa je stala, a „Bavarci“ sa nekoliko trojki povećali prednost. Rubit, Lučić, Tomas i Hilijard su se raspodelili van linije 6.75, te je opasnost vladala sa svih strana. Zvezda je imala dosta penala, ali na njihovu žalost, to nisu uspevali da eksploatišu.

Sa startom drugog poluvremena, Crvena zvezda je popravila odbranu, ali su u napadu bili letargični. Sam Lazarević je više puta grešio ne uzimajući šuteve pri isteku vremena, te bi napad propadao, a onda su i pasovi bili katastrofalni, što bi minhenski tim iskoristio u tranziciji. Tako je posle 23 minuta igre i bez postignutih poena Crvene zvezde u trećem kvartalu, Bajern došao do dvocifrene razlike.

Još jedan podatak, slobodno možemo reći, za nevericu, bio je i taj da je Crvena zvezda imala šest poseda i samo jedan šut (op.aut. Voltersov) u prvoj polovini treće deonice… Prednost Bajerna je samo rasla, Zvezda je bila nemoćna i zaključno sa trećim kvartalom bilo je čak „+20“.


Domaći se tu nisu zaustavili, a napadi Zvezde bili su bezidejni i nekonkretni i bez prepoznatljive energije.

Broj izgubljenih lopti dostigao je kotu od 14, procenat sa linije penala manji od 70 odsto, a poenterski učinak iz drugog poluvremena je pokazatelj svega i glasi 20 koševa.

Augustin Rubit je ubacio 22 poena, 16 Dešon Tomas, a 12 Ognjen Jaramaz. U Crvenoj zvezdi 12 Kalinić, 11 Mitrović.


Be the first to comment on "RASPAD SISTEMA: Bajern razbio Zvezdu i ubio joj nadu od TOP 8!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*