NANELI SE RASPUCAO: Partizan RUTINSKI pokorio Zadar!

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kučelin

Košarkaši Partizana pobedili su Zadar u 26. kolu ABA lige rezultatom 88:78.

Partizanu je ovaj meč bio veoma važan (kao i onaj poslednji protiv Budućnosti) pošto je pobeda bila imperativ zbog zadržavanja prvog mesta na tabeli.

 


Zadrani su bili inferiorniji rival i to se videlo maltene od samog starta i Partizan je zasluženo ostvario ubedljivu pobedu u dvorani „Krešimir Ćosić“.

Izabranici Željka Obradovića su odlično otvorili utakmicu i odmah na samom startu napravili seriju 7:0 kojom su nagovestili nameru da su u Hrvatsku došli po novu pobedu.

Uspeli su domaći da odgovore preko Dejvisa i Arijana Lakića i smanje na 9:11, ali odmah je trojkom na to svoj odgovor poslao Uroš Trifunović.

Partizan je prvu četvrtinu završio sa devet poena prednosti, a u drugoj brzo stekao dvocifrenu prednost i nije je ispuštao.

Jam Madar je publiku „počastio“ lucidnim odlukama, Lesor igrom na niskom postu, a Egzum atraktivnim zakucavanjem.

Luka Božić nije uspeo da probudi ekipu koja sa 49:30 odlazi na poluvreme i crno-beli su na dominantan način odigrali prvih 20 minuta košarke u Zadru.

Treću četvrtinu je Zadar počeo kao i Partizan prvu – serijom 7:0, pa je Željko Obradović morao da pozove tajm-aut već tada, a reakcija je bila sledeća – tri trojke zaredom, dve Kevina Pantera i jedna Uroša Trifunovića za velikih +21 crno-belog tima, jer je na semaforu tada stajalo 37:58.

 


Krenuli su Zadrani da se vraćaju krajem treće četvrtine, uspeli su Dejvis, Božić, Lakić i ostali da pogode neke bitne šuteve i probude publiku prišavši na samo 7 poena zaostatka iako su u jednom trenutku gubili i 21 poen razlike.

Dante Egzum je uspeo da pogodi na startu četvrte četvrtine i odbije nalet Zadra, da ponovo na semaforu „osvane“ dvocifrena prednost… Kasnije je bilo i drugih problema, kada je Lesor dobio četvrti faul i potrebno je bilo da se neko „pojavi“.

Taj neko bio je Džejms Naneli. Pogodio je Naneli tri bitne trojke zaredom, jednu čak od tablu uz zvuk sirene i omogućio Partizanu da mirno uplovi u finiš utakmice, a i da na kraju pobedi dvocifrenom razlikom 88:78.

Partizan će u petak u Podgorici odigrati poslednji meč regularnog dela ABA lige i pobeda će ih ostaviti na prvom mestu i doneti prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Naneli je do kraja upisao šest pogođenih trojki za ukupno 18 poena, 15 je imao Panter, a sa 13 su ih pratili Lesor i Egzum, kao i Trifunović sa 12 poena.

U ekipi Zadra večeras najefikasniji Dejvis sa 22 poena i osam skokova, Lakić i Drežnjak po 13, a Luka Božić 13 poena, 13 skokova i 9 asistencija.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "NANELI SE RASPUCAO: Partizan RUTINSKI pokorio Zadar!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*