PARNI VALJAK RAZBIO STUDENTE: Partizan se raspucao i otišao u polufinale

Partizan Studentski centar

Košarkaši Partizana pobedili su Studentski centar 112:83 u trećem meču četvrtfinala ABA lige i plasirali su se među četiri najbolje ekipe u regionu.

Partizan je teže nego što je bilo ko očekivao, posle tri utakmice, otišao na megdan Cedevita Olimpiji, koja je ranije izbacila FMP.

 


Crno-beli su pred oko 14 hiljada svojih navijača u Beogradskoj areni ovog puta odbranili svoj teren, pre svega skoro nepogrešivim šutem za tri poena i solidnom odbranom na ključnim igračima podgoričkog tima koji su mogli da uzvrate.

Tim Željka Obradovića je ubacio 15 od 27 šuteva za tri, a i u slobodnim bacanjima je bio gotovo perfektan sa 24 pogotka iz 27 šuteva. Najbolji je kod pobednika bio Džejms Naneli sa 17 poena, Zek Ledej je postigao 14, koliko i Alen Smailagić, Matijas Lesor 13, Jam Madar 12, a još po nekoliko igrača je imalo po devet i osam poena.

Na drugoj strani je Zvonimir Ivišić ubacio 13 poena, Danilo Tasić je imao 12, po 11 su postigli Nikola Pavlićević i Mateo Drežnjak, a Emir Hadžibegović je imao deset. Već nakon prvih nekoliko minuta utakmice videlo se da će na parketu biti nešto drugačiji Partizan.

Istini za volju, prvo je Studentski centar morao da pogodi dve trojke, a da Flečer Megi i Tomislav Ivišić nateraju Željka Obradovića da zatraži tajm-aut pri rezultatu 8:2 za „studente“.

 


Obradović je vikao na svoje igrače već posle dva minuta utakmice, ali je njegov tim odmah živnuo. Do sredine prve četvrtine Studentski centar je održavao prednost, a onda su Zek Ledej, Kevin Panter i Matijas Lesor pokrenuli seriju. Partizan je izjednačio na 11:11 i tek nakon toga su se „dizne“ šuta za tri poena potpuno otvorile.

Džejms Naneli je ubacio šut na tri minuta i 47 sekundi pre kraja prve četvrtine za prvo vođstvo crno-belih, 14:13.

Dva minuta kasnije, Naneli je već imao još dve pogođene trojke, a Partizan prvu osetniju prednost 25:17, ali je posle deset minuta bilo +6 za srpski tim.

Druga četvrtina donela je tenzije na klupi Studentskog centra, zbog čega je nekom od ljudi iz Podgorice dodeljena tehnička greška.

Navijači na tribinama su bili u transu zbog pogodaka svojih igrača, ali su u pojedinim trenucima i vređali predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Papapetru je u toj deonici poentirao za dva, Ledej je dao trojku, jednu je pogodio i Madar i već posle 13 i po minuta igre je bilo 35:24, što je bila i prva dvocifrena prednost za domaće.

Odatle se Partizan nije osvrtao. Svi njegovi igrači su pogađali spolja, izabranici Andreja Žakelja nisu imali odgovor u napadu pošto su se promašaji gomilali, a skok je bio ujednačen.

To je bio jedan od uzroka zbog čega je Partizan serijom 11:2 uspeo dodatno da se odlepi i da onda trojkom Kevina Pantera uz zvuk sirene, sa 57:38 zaokruži veoma dobro poluvreme.

Treća četvrtina nije bila ništa drugačija ni u pogledu dinamike, ni u pogledu šuta. Već tada je bilo više nego jasno da će Partizan pobediti i proći u polufinale.

Jesu se borili tada Tasić i Drežnjak i u pojedinim trenucima spuštali zaostatak ispod 18 poena, ali Egzum, Ledej i ostali su uvek imali odgovor u vidu „praćki“ spolja, pa je treća četvrtina završena sa 80:63, iako su crno-beli imali i 80:57 u toj deonici.

Četvrta četvrtina počela je sa nekoliko dobrih poteza Alena Smailagića. Ukrao je loptu, dao dve trojke i Partizan je šest minuta pre kraja vodio 91:71.

Tu prednost je povećao trojkama Madara i Anđušića, pa je četiri minuta pre kraja bio na pragu „stotke“ i bilo je samo pitanje trenutka kada će je probiti.

Upravo je Anđušić to uradio sa linije za slobodna bacanja, a Studentski centar do kraja više nije imao motiva da se bori, dok je Savo Drezgić na drugoj strani dobio koji minut u najjačoj regionalnoj konkurenciji.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "PARNI VALJAK RAZBIO STUDENTE: Partizan se raspucao i otišao u polufinale"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*