CRNO-BELI UBEDLJIVI: Partizan POKORIO Čačak!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana pobedili su Borac u Čačku rezultatom 79:62 u 6. kolu ABA Lige.

Partizan ne zna za poraz u ABA ligi, posle šest odigranih utakmica ima isto toliko pobeda i lider je regionalnog šampionata.

Kao što verovatno znate, u Čačak su došli bez četvorice košarkaša i uprkos činjenici da su bili oslabljeni relativno lako slomili Borac.

 


Izabranici Marka Marinovića ostaju poslednjeplasirani tim ABA Lige, i dalje nikoga nisu pobedili i već sada možemo konstatovati da im je opstanak ugrožen ukoliko se nešto drastično ne promeni.

Partizan je dobro počeo meč i rano došao do dvocifrene prednosti kada je na semaforu stajalo 14:4 u njihovu korist, pa je Marinović pozvao tajm-aut.

Nakon serije 8:0 usledio je odgovor Željka Obradovića pa je Partizan sa 19:12 završio prvi kvartal, a već na startu drugog vratio dvocifrenu prednost stečenu sa početka susreta.

Ušlo se u neku kolotečinu u ovim momentima da bi se zakuvalo nakon što se povredio Džejms Naneli kada je dobio lakat u lice.

Hanter Hejl potom vezuje 5 poena i tera Obradovića na tajm-aut posle koga stižu neobjašnjive greške i dve izgubljene lopte ispod svog koša uz još lakih poena za Borac.

Ipak su Panter, Trifunović i Anđušić bili na visini zadatka i svojim koševima pomogli gostima iz Beograda da na poluvremenu vode sa 42:34.

U trećoj četvrtini je Borac tu i tamo znao kako da zapreti Partizanu i uspeo da se u par navrata spusti i na zaostatak manji od dva poseda, nakon nesportskog faula Zeka Ledeja.

Međutim, čim se igra ubrzala, tako je Partizan uspeo da se vrati u situaciju u kojoj ima pristojno vođstvo, da bi u četvrtoj deonici pitanje pobednika bilo rešeno. Dobre vesti za Partizan je to što je Naneli uspeo da se vrati na parket i sa čalmom na glavi ubacio par trojki.

Čačani su izgubili korak za Partizanom koji je u finišu četvrtine pogodio par šuteva u nizu i slavio prilično ubedljivo za maksimalni učinak i svih šest pobeda posle šest odigranih utakmica.

Najefikasniji u Partizanu je bio Uroš Trifunović sa 14 poena, Danilo Anđušić ga je ispratio sa 12, Zek Ledej i Džejms Naneli imali su po 11, a Tristan Vukčević i Kevin Panter po 9 postignutih poena.

Što se tiče Borca, sa 15 poena najefikasniji je bio Radonjić, a po 9 su imali Hejl i Novaković.

 


Be the first to comment on "CRNO-BELI UBEDLJIVI: Partizan POKORIO Čačak!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*