TO JE NANELI: Čudesni Amerikanac oživeo Partizan i ostavio ga u seriji

FOTO: SC Derby/Filip Roganović

Košarkaši Partizana pobedili su u drugom meču četvrtfinala ABA lige Studentski centar rezultatom 81:79.

Crno-beli su ponovo loše otvorili meč, pošto je Studentski centar već u drugom minutu stigao do prednosti koju nije ispuštao do kraja poluvremena. Iako je Jam Madar postigao prve poene na meču, domaćin je vezao četiri poena i odmah zadao jak udarac crno-belima.

 


Flečer Megi je preneo dobro šutersko raspoloženje i na ovaj meč, te je nastavio da pogađa trojke i u ovom duelu. Do kraja prvog dela videli smo mučenje crno-belih van linije 6,75, pošto je iz pet pokušaja pogodio samo Dante Egzum.

Sa druge strane, Zvonimir Ivišić je dominirao pod reketom i doneo je prednost svom timu od dva poena po završetku prve deonice.

Manje-više gledali smo istu sliku i u drugoj četvrtini. Partizan se mučio da pogodi trojku, dok je domaćin uspevao da održi prednost. Trener crno-belih Željko Obradović poludeo je u jednom trenutku nakon što je Studentski centar stigao do šest poena prednosti.

Deluje da je to probudilo njegove igrače, pošto je Zek Ledej pogodio van linije 6,75, a odbrana je takođe bila znatno bolja.

Danilo Anđušić je sa klupe doneo energiju koja je bila potrebna crno-belima i vezao je pred sam kraj poluvremena četiri poena.

Sa druge strane, Emir Hadžibegović je pogodio polaganje, nakon čega je Egzum pogodio uz faul, ali je promašio dodatno slobodno bacanje i na poluvreme smo otišli nerešenim rezultatom (40:40).

Iako su igrali vrlo smušeno i promenljivo ove večeri, uspeli su izabranici Željka Obradovića u drugom poluvremenu da slome otpor „studenata“ i da „prežive“ u sezoni, pošto bi u slučaju poraza ona za njih bila završena.

Junak je Džejms Naneil, ponovo, koji je partijom u drugom poluvremenu napravio prevagu, a posebno sa dve ključne trojke u poslednjih 100 sekundi.

Termin trećeg i odlučujućeg meča biće naknadno određen od strane zvaničnika regionalnog takmičenja.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "TO JE NANELI: Čudesni Amerikanac oživeo Partizan i ostavio ga u seriji"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*