OČEKIVANJA PRED DERBI: Vulićević i Đurovski se nisu složili!

derbi-partizan-crvena-zvezda

Bivši fudbaler i trener Crvene zvezdeBoško Đurovskii bivši fudbaler PartizanaMiroslav Vulićevićizneli su danas svoja očekivanja o 171. derbiju, u gostovanju u emisiji na TV Tanjug.

Fudbaleri Partizana u sredu 20. decembra od 18 časova dočekuju ekipu Crvene zvezde u 171. večitom derbiju.

 


Vulićevićje istakao da ovaj derbi matematički neće odrediti šampiona Srbije.

– Svaka utakmica nosi tri boda. Ali derbi vam onako malo trasira taj put prema tituli. Derbi je ta inicijalna kapisla koja može da vas vine, koja vam da vetar u leđa, posle kojeg obično ekipe uđu u neku dobru sferu. Jer derbi je derbi. Možete vi da gledate, da vam pričaju ali dok vi to ne osetite, dok niste izašli na teren, ne znate šta je derbi. Dok vi ne osetite kao igrač na svojoj koži, to je nemerljivo. I onda sa te strane, derbi može da bude ozbiljan vetar u leđa ekipi koja dobije. Matematički neće sigurno odrediti – izjavio je Vulićević i sa njim se usaglasio Đurovski.

– Mislim da derbi u principu ne odlučuje, pogotovo u srpskom prvenstvu. Što kaže Vule, ne odlučuje, odlučuju male utakmice, takozvane. Mislim da je Crvena zvezda u zadnjih 7-8 godina igrala dobro protiv manjih ekipa. Nismo gubili ni derbje, ali nismo ni pobeđivali, bili su to u principu više nerešeni rezultati. Partizan u jednom periodu, kada je osvajao titule, to je činio pobedama protiv manjih ekipa. Mislim da ta motivacija, kada je u pitanju igra protiv manjih ekipa u našem prvenstvu, ipak na kraju odlučuje ko će biti najbolji – konstatovao je Đurovski.

Oko pitanja ko će pobediti u 171. derbiju Đurovski i Vulićević ipak nisu mogli da se usaglase.

 


– Pobediće Zvezda, mislim da imamo bolji tim. Oni su možda u boljoj formi, ali mi imamo bolji tim – tvrdi Đurovski.

Vulićević dodaje da na domaćem terenu Partizan sigurno dolazi do pobed.

– Zadnjih par utakmica imamo mali pad što se tiče rezultata, nisu baš adekvatni. Ali na našem terenu ja mislim da je to pobeda Partizana – izjavio je Vulićević.

Be the first to comment on "OČEKIVANJA PRED DERBI: Vulićević i Đurovski se nisu složili!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*