PAKLEN DERBI U NIŠU: Zvezda kaznila greške Partizana i osvojila KRK

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su ovogodišnji Kup Radivoja Koraća, pošto su pobedili Partizan 85:79 u velikom finalu održanom u hali „Čair“ u Nišu.

Borbeno, motivisano, na momente atraktivno! Tako bi najbolje moglo da se opiše sve ono što su navijači imali prilike da vide u velikom finalu Kupa Radivoja Koraća! I Zvezda i Partizan prikazali su dobru košarku, menjali su se u vođstvu, a, posle bolje igre u drugom poluvremenu, na kraju bolje se snašla Zvezda i osvojila prvi trofej u sezoni.

 


Do ovog meča crno-beli imaju 16 trofeja u Kupu, dok crveno-beli, koji su bili najbolji u poslednje tri godine imaju ukupno 12.

Kada je od samom meču reč, oba tima su krenula žestoko. Igralo se brzo i efikasno na obe strane. Poeni su se tokom prvih pet minuta meča nizali kao na traci. Ipak, crno-beli su prvi došli do osetnije prednosti posle trojke Pantera sa devet metara, kao i poena Nanelija, kada je tim Željka Obradovića došao do +, 16:7.

Ipak, nisu crveno-beli dozvolili da se rival ozbiljnije „odlepi“. Tako, profunkcionisao je i napad. Pogađali su redom Bolomboj, Davidovac i Mitrović za 16:13. Do kraja ovog perioda „oslabio“ je put oba tima, pa je rezultat bio 18:15 za Partizan. Najraspoloženiji u redovima crno-belih bio je Panter sa osam poena, dok je na drugoj strani Giedraitis ubacio 4, a Bolomboj sa 3 poena.

U nastavku, treća trojka za Pantera posle asistencije Kaminskog. Potom, Dalibor Ilić pokušava da uzvrati trojkom, ali nije precizan. Odmah napad za Partizan kloji koristi Avramović. Trener crvveno-belih Janis Sferopulos traži tajm-aut.

Ipak, umesto bolje igre, Panter dolazi do lopte i iz kontre postiže poena za 25:15 i prvu dvocifrenu prednost crno-belih na meču. Kao i na početku meča, i ovoga puta je usledio brzi podgovor crveno-belih, i to, preko Teodosića i Lazića koji trojkama smanjuju prednost crno-belih na -4, 27:23.

Od tog momenta, usledila je mnogo bolja ighra crveno-belih. Na jednoj strani, Panter je nastavio da rešeta i došao je do 18 poena, dok je na drugoj glavnu reč vodio Teodosić koji je asistencijama i trojkama inicirao seriju poena crveno-belih. Tako, Zvezda je od -11, uspela da nadoknadi zasotatak i potpuno se vrati u meč za 43:44 na poluvremenu.

Odlična igra Zvezde se nastavila na početku treće četvrtine. Bolomboj je otvorio ovaj period poenima. Na drugoj strani, Naneli nije precizan sa distance. Zvezda koristi promašaje Partizana, Jago prolazi kroz odbranu crno-belih, dodaje do Giedraitisa koji postiže novu trojku za 48:44. Posle tri neiskorišćena napada, Ledej postiže trojku pod faulom za novi egal.

Ipak, od sredine treće deonice igralo se mnogo sporije, sa dosta faulova, a igrači su se borili za svaku loptu i faul. Crveno-beli zaigrali su bolje, pre svega u odbrani, i došli do +4, ali je Ledej u nekoliko navrata poenima sprečavao izabranike Janisa Sferopulosa da dođu do osetnije prednosti. U ovom periodu Ledej je upisao četiri trojke, ali je neverovatni Teodosić nosio igru svog tima, pa je posle njegove trojke sa osam i po metara, Zvezda došla do +7, 60:53.

Na startu četvrte četvrtine ponovo je Ledej upisao trojku. Ipak, u sledećih par minuta je viđeno dosta prekida i faulova na obe strane, a posle poena Nedovića Zvezda dolazi do +9, i najveće prednosti na meču. Trener Partizana Željko Obradović nastojao je da tajm-autima „prodrma“ svoje košarkaše.

U poslednji minut Zvezda je ušla sa +5.

 


Brzi poeni Avramovića, a potom je Jago Dos Santo uspeo da potroši više od deset sekundi i iznudio dva bacanja. Pogodio je oba bacanja na 11 sekundi do kraja.

Promašio je trojku Avramović, Kaminski je izbacio loptu u aut i to je bio kraj. Zvezda je osvojila četvri trofej u nizu.

Be the first to comment on "PAKLEN DERBI U NIŠU: Zvezda kaznila greške Partizana i osvojila KRK"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*