IMAMO TRKU ZA TITULU: Zvezda iskoristila Partizanove greške i zakuvala prvenstvo!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 2:0 u 166. Večitom derbiju.

„Crveno-beli“ su meč započeli dosta bolje i kroz terensku inicijativu pokušavali da stignu do gola rivala.

Zvezda je imala opasan napad preko Rodića po levoj strani, ali je Partizan bio taj koji je imao prvu veliku priliku kada je posle dodavanja Rikarda Menig pogodio u Borjana.


Na drugoj strani, uzvratio je Dragović čiji je udarac glavom lako odbranio Popović, ali golman gostiju bio je nemoćan u 30. minutu.

Centaršut neometanog Rodića po levoj strani završio je na glavi Kataija, uspeo je Popović nekako da odbrani taj udarac, ali je na loptu natrčao Ohi Omoijuanfo i samo je ubacio u mrežu.

Nedugo zatim, Katai je imao odličan pokušaj kada je lobovao Popovića, ali je taj udarac završio malo preko prečke, mada se stiče utisak da je bio i u ofsajdu, što bi svakako bilo predmet provere da je postigao gol.

Nastavila je Zvezda sa opasnim napadima, ponovo je Katai kreirao opasnost, a Ivanić je posle prekida sa leve strane zamalo pogodio.

Aleksandar Katai bio je neumoljiv u 42. minutu, do njega je sa leve strane stigla odbijena lopta koju je on snažnim udarcem poslao iza leđa Popovića.

U finišu prvog dela meča videli smo i varnice posle jednog duela na sredini terena, a situacija se nije smirila čak ni prilikom izlaska sa terena.

Reagovao je na poluvremenu Aleksandar Stanojević koji je posle prvih 45 minuta napravio čak tri izmene.

Zaigrao je Partizan nešto povezanije u nastavku meča, Zdjelar je zabeležio dobar pokušaj sa distance, dok je sporan bio momenat iz 59. minuta kada je rukom igrao Eraković. Sudija Jovanović, niti VAR se nisu oglasili.

Zvezda je uzvratila nakon toga, udarac Ivanića iskosa sa leve strane je uz određene probleme uspeo da ukroti Popović, da bi nakon toga na drugoj strani glavom zapretio Saničanin.

Nakon toga, mirniji ritam meča na stadionu Rajko Mitić, Partizan je ostao sa igračem manje pošto je u 86. minutu isključen Zdjelar. Imao je veliku šansu u finišu meča kada je Ivanićev udarac odbranio Ivanić.

Odgovaralo je to Zvezdi koja je ovom pobedom uspela da se približi Partizanu na samo dva boda pred nastavak takmičenja u Super ligi Srbije.


Be the first to comment on "IMAMO TRKU ZA TITULU: Zvezda iskoristila Partizanove greške i zakuvala prvenstvo!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*