KANGA I KATAI ZA TRI VELIKA BODA: Zvezda u Nišu preotela prvo mesto od Partizana!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su niški Radnički na Čairu rezutatom 0:2 (0:1) u 25. kolu Super lige Srbije.

Poraz Partizana neposredno pred start duela u Nišu značio je da Crvena zvezda ima sve u svojim rukama da preuzme lidersku poziciju na tabeli domaćeg šampionata. Da li su znali za rezultat iz Humske ili ne, ali izabranici Vladana Milojevića odradili su svoj zadatak, pobedili i sada dolaze na dva boda viška u odnosu na naljućeg rivala.

 


Prošlo je tri minuta do momenta prve opasne situacije na susretu. Nju su kreirali In-beom Hvang i Milan Rodić posle prekida, ali nije bilo direktnog udarca ka golu Dimitrija Stevanovića.

Igra Crvene zvezde se koncipirala na posedu, na pokušajima da se napravi višak na sreidni terena gde se često iz poslednje linije pojavljivao Srđan Mijailović, dok je Milan Rodić praktično bio treći štoper.

Beležilo se nekoliko pokušaja gostujućeg sastava. Udarci Kange, Olajinke i Šljivića, ali je najbolja situacija za vođstvo bila ona iz 24. minuta kada je upravo Jovan Šljivić umalo savladao Stevanovića, ali je lopta proklizala po prečki.

To kao da je bila uvertira za još jednu sjajnu priliku koju je propustila Crvena zvezda, a isprečio se ili bolje reći izdužio se Stevanović posle udarca Hvanga sa dvadesetak metara. Opet je to bio šlagvort u nešto što je usledilo u 34. minutu. Korner koji je izveo Hvang nije bio precizan, ali je izbijena lopta završila na dvadesetak metara kod Gelora Kange koji se namestio, snažno šutirao i pogodio za prednost Crvene zvezde. Lopta je na putu ka mreži zakačila Vasilija Bakića i za nijansu promenila pravac. Dovoljno da Stevanović nema vremena da reaguje.

Od tada je i Radnički proigrao i imao jednu izuzetnu situaciju kada je Marko Cvetković odlično šutirao, a Omri Glazer sa dosta napora „skinuo“ gol.

Brzo po startu drugog poluvremena, Zvezda je mogla da duplira prednost i potom na miru da ide ka tri boda, ali je pokušaj Bukarija završio pored stative. Ne može se reći da je krilni napadač gostiju tehnički dobro pripremio taj šut, jer da jeste, verovatno bi u 48. bilo 0:2.

Nedostajalo je Zvezdi konkretnosti u završnici, kao i svežine, pa je Milojević pri isteku prvog časa igre na teren uveo Mirka Ivanića i Žan-Filip Krasoa, uz Marka Stamenića čiji je zadatak bio da očvrsne sredinu izlaskom Jovana Šljivića. Stefan Vukić je ojačao napad Radničkog koji je od tog momenta zaigrao sa dva špica.

Ukoliko bismo gledali sve situacije na utakmici, ona najopasnija desila se u 68. minutu kada je Cvetković uspeo da se izbori za centaršut pored Srđana Mijailovića. „Izlomio“ je Zvezdinog beka, ubacio na šest-sedam metara, gde se našao Smajlagić. Lopta mu je išla malo iza leđa ili tajming skoka nije bio najbolji, ali je svakako dobro gađao, međutim Omri Glazer se još jednom istakao magičnom odbranom u trenucima kada se rezultat „lomi“. Trčao je sa prve ka drugoj stativi, ali i tako je uspeo da „sa pogrešne noge“, jednom rukom izvadi poravnanje Radničkog.

 


Zvezdine promene nisu donele razliku na terenu. U međuvremenu je šansu dobio i Aleksandar Katai, no nedostajalo je pogodnih situacija pred golom Stevanovića.

Uprkos tome, dogodio se detalj koji je zapečatio sudbinu Radničkog, a tako nešto u okolnostima meča mogao je da uradi samo pojedinac iliti Aleksandar Katai. Majstorija „Magika“ posle oštrog ubacivanja Rodića. Katai prihvata loptu i šalje „kifliu“ u malu mrežu za 0:2 i tri boda Crvene zvezde.

Be the first to comment on "KANGA I KATAI ZA TRI VELIKA BODA: Zvezda u Nišu preotela prvo mesto od Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*