VELIKA TRI BODA CRNO-BELIH: Marković i Baždar HEROJI Partizana na teškom terenu u Surdulici!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana savladali su Radnik u Surdulici na izuzetno teškom gostovanju rezultatom 2:1 u okviru 22. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su i dalje prvi i sada imaju četiri boda viš i meč više od drugoplasirane Zvezde, dok je Radnik poslednji sa samo 11 bodova.

 


Igor Duljaj nije mogao da računa na dva prva napadača, Mateusa Saldanju i Nemanju Nikolića, pa se od starta meča u napadu našao Samed Baždar.

Upravo je mladi fudbaler propustio prvu veliku šansu u 6. minutu i to nakon serije duplih pasova sa Bibarsom Nathom. Baždar se našao u dobroj poziciji, ali je njegov udarac sjajno odbranio Stefan Ranđelović.

Radnik je pretio iz kontra napada, dok je Partizan gradio igru iz poslednje linije, ali mu je užasan teren u Surdulici pravio ogromne probleme.

Natho i Baždar su ubro imali nove prilike, ali je ponovo golman domaćina bio na visini zadatka.

Usledio je mirniji period meča koji je dobrim udarcem, ali pored gola, preknuo Nikola Antić.

Pred kraj prvog poluvremena Radnik je imao veliku šansu, ali je Aleksadar Jovanović fantastično zaustavio pokušaj Borka Duronjića-

Na startu drugog poluvremena još jedna kolosalna šansa za Baždara, ali je ovog puta loptu zahvatio slabo i sve je otišlo u nepovrat.

Sporni trenutak dogodio se u 59. minutu. Posle duela Svetozara Markovića i Filipa Jovića, glavni arbitar Milan Milanović pokazao je na belu tačku.

Ipak, na intervenciju najboljeg srpskog sudije iz VAR sobe Srđana Jovanovića, pogledao je snimak i video da je u pitanju bio blag kontakt, te je poništio penal za Radnik i žuti karton za kapitena Parnog valjka.

Deset minuta kasnije, Partizan stiže do vođstva. Antić je dobro izveo korner, a Marković je bio na pravom mestu i sjajnim udarcem glavom doneo prednost Partizanu.

Baždar je u 80. minutu propustio novu veliku šansu, ali je nagrada za njegov trud stigla u nadoknadi vremena.

Ukrao je loptu rivalu na sredini terena, a potom driblingom prevario golmana Ranđelovića, a potom ubacio loptu u praznu mrežu za veliko slavlje na terenu i tribinama.

 


Ipak, Radnik se nije predavao, već u narednom napadu Surduličani su dobili penal nakon lošeg starta Bojana Kovačevića.

Damir Šovšić je preciznim udarcem savladao Jovanovića.

Ušla je panika u redove igrača Partizana, pa je Radnik imao dobru šansu da dođe do šokantnog remija, ali je domaći igrači nisu iskoristili i tri boda odlaze u Beograd.

Be the first to comment on "VELIKA TRI BODA CRNO-BELIH: Marković i Baždar HEROJI Partizana na teškom terenu u Surdulici!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*