LEGENDA CRNO-BELIH VERUJE U PREPOROD PARTIZANA: Dobro je što je ON tu!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana iza sebe imaju najgoru sezonu u 21. veku, koja je završena bez ijednog trofeja.

Legendarni košarkaš crno-belih Miško Marić veruje u novog sportskog direktora Zorana Savića.

Savić ima težak zadatak, ali je velika stvar što je on tu. Ako iko zna košarku to je on. I ima registar igrača po celoj Evropi i Americi. Sada je najvažnije skautirati strance. Kao što je nekada Partizan radio. Naći strance koji još nema reputaciju, a ima potencijal, poput nekada Mekejleba, Veselog, Lovernja… Važna je selekcija jer Partizan novcem ne može da se bori sa velikim klubovima„, rekao je Marić za Mozzartsport.


Marić smatra da je najvažnije rešiti pitanje novog trenera.

Treba najpre pitanje trenera da se reši i to zaista mora da se pogodi ´u glavu´. To je najvažniji posao za menadžment. Verujem u Savića, znam da neće žuriti. Uvek ste ograničeni između želja i mogučnosti. Mora se reći da mu je ograničen prostor i u budžetu i u rosteru. Moraće da menja, ali će to i da košta. Može on i da raskine ugovor, ali da plati, što je zapravo dupla šteta. Zato mu je otežan posao„.

Pretposlednja sezona je bila veoma uspešna i dobra. I naravno nije ništa vredelo jer je korona dovela do toga da se svi rezultati ponište. Što je i krajnje nelogično, ali pričamo o svršenoj stvari. Iznenadilo me je da takve odluke donesu i Evroliga i ABA liga, da se nije na neki način kompletirala liga. Tu je najviše oštećen Partizan jer je imao velike šanse da se plasira u Evroligu. Naravno, to niko ne može da garantuje, ali igrao je odlično. Svaki partizanovac se nekako oseća oštećenim”.

Partizan je u novu sezonu ušao bez Korija Voldena i Andree Trinkijerija, a na klupu crno-belih došao je Italijanov pomoćnik Vlado Šćepanović.

Nova sezona i novi trener. To je bila najveća promena. Teško je bilo sa istim timom ponoviti rezultat. Zvezda je bila u padu, Budućnost slabija. Ove godine su se svi bolje spremili, Zvezda i Budućnost su napravili jači tim, a Partizan je ostao sa ekipom koju je formirao Trinkijeri. On je tražio i dobio sve što je tražio, to mu je predsednik Partizana sa upravom obezbedio. Ti isti igrači su mnogo lošije igrali kod drugog trenera, što bi se dogodilo verovatno i kod nekog trećeg trenera. Šćepanović je imao teži posao od Trinkijerija jer verovatno ne bi tako sastavio tim. I nije uspeo da održi hemiju. Bilo je i povreda. I onda kreće ono što je najgore po klub – lutanje sa trenerom„.

Šćepanovića je na klupi zamenio Sašo Filipovski, ali to nije donelo ništa Partizanu.

Taj period je bio najgori u sezoni. Dobar je trener, sve u redu, ali lično mislim da pravi trener ne uzima ekipu usred sezone. To je bio period potpunog nesnalaženja i lutanja. Partizan je zaostao i nije uspeo da dođe do željene pozicije. Desilo se lutanje sa plejmejkerima. Otpuštena su dva najbolja: Mekintajer i Gordić. Bili su daleko bolja rešenja od Perkinsa recimo. To je osnovna stvar. Nije pravi plejmejker i dosta je oscilirao. Jaramaz je dosta vukao na poziciji koja nije njegova, dešavale su mu se i povrede, Zagorac je vukao povrede. Očekivao sam više od njega, treba više individualno da radi da bi napredovao. Govorim o njemu jer sam video potencijal. Kada govorim o talentu, smatram da mali Stepanović može da postane nešto”.

Partizan je pre kraja sezone dobio i trećeg trenera, Aleksandra Matovića.

Jedino što je moglo da se izvuče iz ove sezone, a trebalo je i ranije da se to uradi, je da se puste u pogon mladim igračima. Dolaskom Savića je to krrenulo da se raid i to podržavam. Od pola sezone je trebalo to da se radi. Sdaa, naravno, treba naći mlade igrače sa potencijalom, a njih nema toliko. To rade timovi iz NBA, uzmu mlade igrače, vide da li mogu i dobiju sliku. Tako je Partizan mogao da testira mlade igrače. Savić i novi trener će videti ko to može da bude za sledeću sezonu”, zaključio je legendarni Marić za Mozzartsport.


Be the first to comment on "LEGENDA CRNO-BELIH VERUJE U PREPOROD PARTIZANA: Dobro je što je ON tu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*