BANOVO BRDO LAK ZALOGAJ: Zvezda nadigrala Čukarički i stekla DVOCIFRENU prednost nad Partizanom!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde rutinski su savladali Čukarički u zaostalom meču 7. kola Superlige Srbije rezultatom 2:0.

Sa nova tri boda crveno-beli su iskoristili šokantan poraz Partizana od Spartaka iz Subotice, pa su pred poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva večitom rivalu pobegli na +10.

Zvezda je zasluženo stigla do pobede, dok je Čukarički pružio jezivu partiju, pa ova utakmica i nije opravdala epitet velikog derbija.

 


Prvu ozbiljniju šansu videli smo već u 2. minutu utakmice, kada je Katai spustio loptu Mitroviću, ali se on nije najbolje snašao.

Nije se igralo preterano otvoreno na startu utakmice na Banovom brdu, a u 9. minutu je viđen čudan splet okolnosti.

Pešić je pobegao čuvaru, imao priliku, ali se istovremeno povredio i nekoliko minuta kasnije ga je zamenio Bukari.

Crveno-beli bili su bolji rival, ali nisu stvarali veće šanse, da bi sredinom prvog poluvremena krenuli nešto ozbiljnije pred gol domaćina.

U 30. minutu Katai je zatresao prečku, a u 37. nije imalo šta da ga spreči. Sjajan centaršut Kange i Kataijev precizan udarac glavom za – 0:1.

Zvezda je mogla i da duplira prednost do isteka prvih 45 minuta, ali se na pauzu, ipak, otišlo sa minimalnom prednošću gostiju.

Drugo poluvreme bilo je poprilično dosadno, ali je za to najviše kriv bio Čukarički, koji je bio potpuno inferioran.

U nekoliko navrata domaćin je pokazao zašto je u vrhu tabele Superlige, ali je tokom većine vremena dominirala Zvezda, povremeno stvarajući šanse.

Jedna se u 84. minutu ukazala rezervisti Kangvi, koji je iskoristio sjajnu asistenciju Ivanića i postavio na, kako se ispostavilo, konačnih 0:2.

Do odlaska na zimsku pauzu obe ekipe očekuje po još jedan meč – Zvezda 13. novembra gostuje Radniku u Surdulici, dok Čukarički istog dana dočekuje Mladost GAT.

 


Be the first to comment on "BANOVO BRDO LAK ZALOGAJ: Zvezda nadigrala Čukarički i stekla DVOCIFRENU prednost nad Partizanom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*