ZVEZDA SE DOBRO DRŽALA, PA UBEDLJIVO IZGUBILA: Fener naneo šesti poraz crveno-belima!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Istanbulu od Fenerbahčea sa 93:79.

Crveno-beli su u dvorani „Sinan Erdem“ stigli do šestog poraza u sezoni, dok je Fenerbahče upisao šesti trijumf i tako ostao lider na tabeli.

Posle nešto slabijeg početka i jednog i drugog tima, Fenerbahče je napravio veliku seriju od 13:0, što je bilo dovoljno za 18:6. Ipak, crveno-beli su suzbili redove, malo po malo se ekipa Vladimira Jovanovića vraćala u ritam, a Bentil i Nedović su bili najzaslužniji za potpuni preokret. 

 


Nedović je pogodio trojku sa osam metara, a onda prednost za Zvezdu poenima Kuzmića na početku druge deonice. 

Imala je Zvezda i plus 5, ali je Gudurić zaigrao dobro, držao je svoj tim u igri, a pred kraj nekoliko dobrih odbrana i jednih i drugih, a Fener je otišao na veliki odmor uz prednost od jednog poena razlike. 

Zvezda je serijom 7:0 počela drugo poluvreme, ali je ponovo imala veoma slabe minute nakon toga. Dosta ofanzivnih skokova Fenera, ekipa Vladimira Jovanovića se mučila da zagradi koš, pa je ponovo nastala serija, ovoga puta 14:2 u korist domaćeg tima. 

Fener je nastavio da pravi razliku, a Zvezda da teško stigne do koša domaćih, da bi nakon trojke Mahmutoglua bilo 66:57 za kraj treće deonice. 

Ponovo je srpski tim zaigrao bolju košarku kada je bio pod pritiskom. Nekoliko izuzetnih odbrana, a onda kontra Nedovića za 66:64 za Fener, ali onda Gudurić pogađa trojku, potom trojka i Kalatesa za mini-seriju 6:0 za 76:67. 

Na čak 6 minuta do kraja poslednje deonice i jedni i drugi su bili u bonusu, a Mahmutoglu je bio čovek odluke, kapiten Fenera je uspeo novom trojkom da donese 12 poena razlike, a potom je pogodio još jednu za 84:71. Usledila je tehnička za klupu crveno-belih, pa je tada praktično sve bilo gotovo…

Motli je imao 25 poena, čak 4 skoka u napadu, ukupno 10. Mahmutoglu je trojkama srušio Zvezdu, na kraju je imao 20 poena (5/8 za tri), a Gudurić je dodao 17. U Zvezdi Nedović 17, Vildoza 13, Bentil 12.

Inače, srpski šampion je igrao bez Miroslava Raduljice, Stefana Markovića, Ognjena Dobrića, Luke Mitrovića, dok je Branko Lazić igrao iako rovit…

 


Be the first to comment on "ZVEZDA SE DOBRO DRŽALA, PA UBEDLJIVO IZGUBILA: Fener naneo šesti poraz crveno-belima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*