KOŠMARNA ČETVRTA ČETVRTINA: Debakl desetkovanog Partizana u Pireju!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana pretrpeli su večeras četvrti poraz od početka sezone u Evroligi.

Značajno oslabljeni tim Željka Obradovića je u sedmom kolu elitnog evropskog takmičenja poražen u Pireju od Olimpijakosa rezultatom 87:58, pa sada Partizan ima skor 3-4, a Olimpijakos je posle dva vezana neuspeha upisao ukupno petu pobedu i zadržao mesto u vrhu tabele.

Bez povređenih Avramovića, Smailagića, Koprivice, Egzuma, kao i bez reprezentativaca Anđušića i Trifunovića, crno-beli su u Pirej stigli sa samo devetoricom igrača u rosteru, a trener Obradović je u većem delu prve četvrtine koristio Madara, Pantera, Nanelija, Ledeja i Lesora. 

Ta petorka je solidno parirala kvalitetnom domaćem timu, ali je Olimpijakos stekao osam poena prednosti do kraja prvog kvartala. Ta razlika je tokom druge četvrtine dostigla i 12 poena u korist domaćih, a Partizan je u finišu poluvremena uspeo da iskoristi par velikih grešaka rivala i smanji na 45:38.

To je bio rezultat posle 20 minuta igre, a na početku treće četvrtine Partizan uspeva dodatno da se približi i smanji na 48:45.

Izgledalo je tada da bismo mogli da gledamo neizvesnu borbu u nastavku meča, ali je vrlo brzo usledio odgovor domaćeg tima koji do kraja treće deonice dolazi do 14 poena razlike – 68:54.

Crno-beli su u tom periodu igre ponovili one greške o kojima je trener Obradović više puta govorio od početka sezone, a to je loša selekcija faulova i po ko zna koji put neiskorišćene prilike da se “malim“ faulovima poremeti ritam protivničkog tima.

U poslednjoj četvrtini Olimpijakos je udvostručio ionako ubedljivu prednost, pa je crno-belima pretila prava rezultatska katastrofa, iako je Partizan zaslužio bolji rezultat na osnovu onoga što je pokazao u većem delu igre.

Nažalost, ni ovaj meč nije prošao bez povreda kada su igrači Partizana u pitanju, ovoga puta je Panteru pukla arkada, baš kao Naneliju protiv Borca u Čačku…

Trener Obradović je u finišu, donekle i silom prilika, poslao na teren i Gregora Glasa i Đorđija Jovanovića, ali njih dvojica nisu uspeli da se na bilo koji način istaknu do kraja meča.

Kostas Slukas je sa 17 poena i osam asistencija bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi.

 


Be the first to comment on "KOŠMARNA ČETVRTA ČETVRTINA: Debakl desetkovanog Partizana u Pireju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*