ZVEZDA NADIGRALA MAKABI: Teodosić dominirao, Izraelci nisu imali šanse!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Makabi rezultatom 98:92 na gostovanju u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“ na startu 16. kola Evrolige.

Uslovno rečeno gosti su u ovaj meč ušli u ne baš preterano dobrom raspoloženju. Na loš prvi deo sezone nadovezao se i, na neslavan način, odlazak Šabaza Nejpira, ali protivnik gotovo da nije mogao da bude bolji u datom trenutku.

 


Zna Zvezda kako protiv ekipe iz Tel Aviva, protiv koje su na 18 utakmica slavili 10 puta, od čega su do poslednjih pet trijumfa crveno-beli stigli uzastopno na poslednjih pet okršaja dva tima.

Makabi je sad već odavno domaćin u popularnom „Pioniru“, a ovo je trebalo da im bude poslednje domaćinstvo na parketu te hale pre nego što je, neposredno pred start ovog meča, saopšteno da će tu ostati još neko vreme.

Možda i bolje po njih, jer će dobiti novu priliku da se od srpske prestonice oproste pobedom.

Glavni krivac za njihov poraz bio je Miloš Teodosić koji je meč završio sa 27 poena (2/3 za dva, 6/9 za tri), što je za sedam manje od ličnog rekorda u Evroligi koji je ostvario u dresu moskovskog CSKA. Ostvario je dabl-dabl sa 13 asistencija, imao po dva skoka i ukradene i tri izgubljene.

Uvodni minuti susreta su prošli u centarskom obračunu Džoša Niba i Džoela Bolomboja, kao i periodu od dva-tri minuta pomračenja oba tima kada smo videli ogroman broj promašaja.

Kao i često u poslednje vreme, stanje na terenu je promenio ulazak Miloša Teodosića koji je odmah zablistao. Pogodio je trojku uz faul i tako započeo seriju 6:0 kojom će Zvezda stići do preokreta.

Nastavio je u istom ritmu i do kraja prve deonice pogodio još dve, ali se pitao nešto i Lorenco Braun koji je na isti način uz zvuk sirene doneo svom timu izjednačenje pred prvu pauzu na 20:20. Identičan rezultat koji je Zvezda imala posle prvih 10 minuta protiv Reala.

Ulogu trojkaša su od veterana preuzeli Zvezdini centri. Bolomboj, pa dva puta Tobi pogađaju za tri i dovode svoj tim po prvi put na meču do dvocifrene prednosti (23:34), posle čega je usledio njihov najslabiji period Zvezde u tom periodu igre u kom su dopustili mini-seriju protivnika od šest poena.

Preuzeo je Teo još jednom ulogu lidera i u paru sa Tobijem odveo slovenačkog košarkaša do svog najboljeg učinka u Evroligi u crveno-belom dresu još dobrano pre poluvremena.

Uspevala je Zvezda da održi dvocifrenu prednost, pre svega zahvaljujući sjajnim šuterskim procentima, ali su na kraju mogli da odu i sa manjom prednošću nakon što je Mitrović, koji je u ranoj fazi ušao u problem sa ličnim greškama, promašio dva slobodna bacanja i propustio priliku da tim vrati na do tada najvećih +11.

 


To je na drugoj strani kaznio trojkom Vejd Boldvin i tako zaostatak smanjio na samo šest poena. Ipak, u haotičnoj završnici prvog poluvremena Hanga, koji se neuspešno oprobao u ulozi jedinog pleja, pogađa trojku uz zvuk sirene i tako završava uvodnih 20 minuta na pravi način (42:51).

Zvezda je na to imala i prvi napad u drugom poluvremenu, a počela ga je kako je završila prvo. Teodosić je odmah pogodio trojku i potvrdio ono što se uveliko znalo – da će i njemu ovo biti najbolja utakmica u Evroligi od dolaska na Mali Kalemegdan.

Međutim, prava Zvezda treće deonice je bio Rokas Gedraitis. Do tada nevidiljivi Litvanac je u prvoj polovini 3/4 postigao čak 14 poena čime je u jednom trenutku Zvezdu odveo i do čitavih +19.

Četvrtinu je završio sa 16 poena, postigavši poslednje u tom delu igre kojom je Zvezdu u poslednih 10 minuta uveo sa 14 poena viška (65:79).

Ipak, kakva-takva neizvesna zavšrnica nije izostala, iako je Zvezda u jednom trenutku imala i višak od 18 poena sredinom poslednjeg dela igre. Služio je šut igrače Makabija u finišu, pa su na 35 sekundi do kraja posle trojke Lorenca Brauna smanjili zaostatak na samo šest poena (98:92).

Zvezdi je ovo šesti trijumf u Evroligi posle 16 odigranih utakmica, dok je Makabi upisao sedmi poraz pored devet trijumfa.

U narednom kolu crveno-beli gostuju u Atini ekipi Panatinaikosa, dok je izraelski predstavnik put Kaunasa na duel sa Žalgirisom.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "ZVEZDA NADIGRALA MAKABI: Teodosić dominirao, Izraelci nisu imali šanse!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*