VELIKI PRIJATELJ I PROTIVNIK SE POKLONIO NOVAKU: „Nadal i Federer nisu imali to što ima Đoković“

Novak Djokovic
EPA/CJ GUNTHER

„35 su novih 25“, rekao je Novak Đoković par puta početkom 2023. godine. I zaista, kada se pročita poruka Endija Marija deluje da je to najbolja definicija onoga što radi iz dana u dan.

Endi Mari poznaje Novaka Đokovića od juniorskih dana, zajedno su igrali dublove kao dečaci, a onda se i takmičili na turnirima širom sveta. Kada su postali profesionalci njihove mečeve je sa nestrpljenjem čekala planeta.

 


Mnogo je poveznica u njihovim životima, a retko ko bolje poznaje evoluciju Đokovića od preprofesionalnih godina do ovih veteranskih godina (po broju godina, ne po rezultatima).

 


Đoković je ove sezone odigrao sva četiri grend slem finala i osvojio tri nove titule. Stigao je do broja 24, a to je oduševilo i britanskog tenisera.

„Ono što je Novak postigao na US openu i tokom cele godine je neverovatno, da fizički to i dalje radi sa 36 godina je vrlo impresivno“, rekao je Mari.

Mari je nekada bio na vrhu sveta, osvojio je tri grend slem titule, a sada je na 41. mestu ATP liste. Upravo zbog toga može sasvim realno da sagleda ono što Novak radi iz nedelje u nedelju, od turnira do turnira.

„Motivacija i želja koju donosi zaista su neverovatni, briljantni. Rodžer i Rafa su imali duge karijere, ali nijedan od njih nije u ovoj fazi karijere igrao kao Novak tako konstantno“, rekao je Mari.

Đoković i Mari su se susreli 36 puta, a Novak je slavio na 25 mečeva. Prvi susret su odigrali na mastersu u Madridu 2006. godine kada je slavio srpski as, a onda su se 16 godina kasnije sreli na istom turniru, takođe u osmini finala. Još jednom je srpski as izašao kao pobednik.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "VELIKI PRIJATELJ I PROTIVNIK SE POKLONIO NOVAKU: „Nadal i Federer nisu imali to što ima Đoković“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*