CRVENO-BELI BEZ ŠANSE: Igokea potpuno nadigrala Zvezdu i zakazala majstoricu u Beogradu!

Igokea-Crvena zvezda-Stefan Pot-Duop Rit-Ognjen Kuzmic-ABA liga
FOTO: KK Igokea

Košarkaši Igokee savladali su Crvenu zvedzu sa 81:68 i stigli do izjednačenja u polufinalnoj seriji ABA lige.

Sada je 1:1, pa će se putnik u finale znati posle majstorice u Beogradu.

Igokea je bila u prednosti od samog starta meča i nije dala ni najmanju šansu Zvezdi, te je zasluženo stigla do trijumfa u Laktašima, drugog ove sezone protiv crveno-belih.

Tim Dragana Bajića je neverovatno čvrstom odbranom od starta utakmicu uveo u „jednosmernu ulicu“, jer Zvezda apsolutno nikakav odgovor nije imala na energiju Aleksandrovčana.

U meč su gosti ušli sa pet vezanih promašaja, posle šest i po minuta su imali samo dva postignuta poena, a Igokea je ekspresno došla do 11:2.

Vrlo brzo razlika je postala dvocifrena, pa je prva deonica završena rezultatom 23:13.

Potom je u igru ušao Stefan Pot i na fantastičan način zamenio Entonija Klemonsa – sa 10 vezanih poena, a kada mu se priključio Grej domaći su napravili seriju 15:2.

Na semaforu je tada stajalo 34:17 i, uz manje ili veće oscilacije, Zvezda se više ni blizu nije približila rivalu.

Na jednoj strani su procenti konstantno bili preko 60 odsto, a na drugoj ispod 40 i kada je takva situacija razlika je bila vrlo očekivana.

Na poluvreme je Igokea otišla trojkom Edina Atića za 45:31, a kada je meč nastavljen gosti se uopšte nisu smirili. Naprotiv, bili su još nervozniji.

Dosuđene su im tri tehničke greške – najpre Lojdu, potom Radonjiću, a onda i Voldenu i tako je Zvezda pogurala Igokeu do +20.

Ispostavilo se da je u tom delu susret i prelomljen, iako je Zvezda u poslednjoj četvrtini uspela da iskoristi blagi pad domaćih i stigne do jednocifrenog zaostatka.

Igokea je ponovo odigrala lošiju poslednju deonicu, ali je ovog puta odolela i uspela da izbori majstoricu koja će se za četiri dana igrati u Beogradu.

Najefikasniji u redovima Igokee bili su Klemons sa 18 poena i Atić sa 17, dok je u Zvezdi najbolji bio Dobrić sa takođe 17 koševa, Davidovac je imao 12, Lojd i Simonović po 11, a potpuno je podbacio Volden koji je meč završio sa svega dva poena.

Treći meč igraće se u utorak, 11. maja, u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu, takođe bez prisustva gledalaca.

Be the first to comment on "CRVENO-BELI BEZ ŠANSE: Igokea potpuno nadigrala Zvezdu i zakazala majstoricu u Beogradu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*