TOTALNA DOMINACIJA: Zvezda nadigrala Fenerbahče i osvojila turnir u Sankt Peterburgu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su „Parimač kup“ u Sankt Peterburgu.

Crveno-beli su upisali i treći trijumf u Rusiji pobedivši Fenerbahče rezultatom 3:1.

 


Srpski šampion je osvajanjem ovog pripremnog turnira zaradio i 5.000.000 rubalja, odnosno oko 50.000 evra.

Podsetimo, Zvezda je u Sankt Peterburgu prvo savladala Zenit 2:1, a potom i Nefči rezultatom 4:1.

Kada je reč o samoj utakmici, već posle 20 sekundi moglo se naslutiti da će Zvezda biti ta koja će se „pitati“ tokom čitavog meča.

Već posle prvog sudijskog zvižduka fudbaleri šampiona Srbije su krenuli u napad, Kraso je napravio razliku i uposlio Pitera Olajinku, koji je preciznim udarcem u bliži ugao zatresao mrežu i doneo ranu prednost crveno-belima.

To je bio pravi hladan „tuš“ za fudbalere turskog tima, koji su se našli u „nokdaunu“ i morali su da jure zaostatak od samog početka. Ipak, bila je Zvezda ta koja je kontrolisala dešavanja na travnatoj podlozi i u nastavku.

Ređale su se prilike šampiona Srbije, nizali su se opasni napadi, ali nije bilo promene rezultata. Sve do 39. minuta, kada su crveno-beli uspeli po drugi put da zatresu mrežu.

Ponovo je Žan-Filip Kraso bo u ulozi kreatora, centrirao je sa ivice kaznenog prostora na drugu stativu, Olajinka je skočio i glavom poslao loptu pred gol, a Mirku Ivaniću je ostao lakši deo posla, te je bez problema zatresao mrežu.

Najbolju priliku u prvom delu igre Fenerbahče je imao u finišu prvog poluvremena, kada je Bačuaji bio u stopostotnoj prilici, ali je Zoran Popović fenomenalno reagovao i odbranio šut koji je praktično već bio viđen u golu.

Drugo poluvreme je počelo nešto mirnije kada je reč o ritmu utakmice, ali su fudbaleri Fenerbahčea bili izuzetno nervozni, te je viđeno dosta varnica i tenzije na terenu. Tome svedoči i čak devet žutih kartona samo u drugom poluvremenu.

 


Nije se rezultat menjao sve do 80. minuta, kada je Fenerbahče uspeo da smanji na 2:1. „Pala“ je Zvezdina odbrana prvi put u meču, što su fudbaleri turskog tima iskoristili, a Žoao Pedro je smestio loptu glavom u mrežu, posle centaršuta Kenta.

Ipak, ubrzo je usledio novi šok za fudbalere turskog tima. Lazar Nikolić je, samo što je ušao u igru, majstorskom dugom loptom preko odbrane uposlio Vladimira Lučića, koji je pretrčao svog čuvara, ušao u kazneni prostor i poslao loptu iza leđa golmana Fenerbahčea.

Ispostavilo se da je to bio i poslednji pogodak na meču, iako su crveno-beli, i to baš preko Lučića, mogli da „zapečate“ sve.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "TOTALNA DOMINACIJA: Zvezda nadigrala Fenerbahče i osvojila turnir u Sankt Peterburgu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*