ZVEZDA SRUŠILA ZENIT U SANKT PETERBURGU: Kraso prvencem doneo veliku pobedu!

Crvena zvezda
FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Zenit u prvom meču na Premijer kupu rezultatom 2:1, igranom u Sankt Peterburgu.

Ruski tim je otvorio ovo prijateljsko takmičenje pobedom nad Nefčijem (3:1) i tako se istakao kao glavni pretedent na nagradu od 500.000 evra koliko će pobednik dobiti.

 


Međutim, pita se nešto i srpski predstavnik, koji je istakao kandidaturu za mesto najboljeg.

Kombinovao je Barak Bahar tim za ovaj meč i stigao da isproba i nove uloge za pojedince. Tako smo Srđana Mijailovića videli na mestu štopera, a Stefan Mitrović je po levoj strani imao ulogu sličnoj onoj za koju je Filip Kostić sinonim, tzv. vingbek.

Pokazao je da ima poverenje u mlade igrače, pa je tako u startnih 11 pored Mitrovića svoje mesto našao i Strahinja Eraković (22), Marko Stamenić (21), Jovan Mijatović (18) i Kosta Nedeljković (17).

Od prvog minuta je priliku dobio i Piter Olajinka, koji je opravdao poverenje izraelskog stručnjaka i bio najbolji igrač crveno-belih u prvih 45 minuta.

Nigerijac je konstantno pravio problem zadnjoj liniji Zenita, što probijanjem, što upošljavanjem saigrača. Čak je i penal izborio, ali je isti naknadno poništen zbog prethodnog ofsajda u kom se Nigerijac našao.

Nije uspeo da stigne do gola pre nego što ga je zamenio Vladimir Lučić u drugom poluvremenu, ali zato jeste Mirko Ivanić.

Crnogorski vezista je imao najbolje šanse za Zvezdu u tom periodu, a konačno je jednu iskoristio u 40. minutu kada ga je sjajno našao Mitrović preciznim centaršutom. Ivaniću je ostalo samo da glavom prosledi loptu u mrežu domaćina.

Naravno da nije sve bilo med i mleko za Zvezdu, koja je i ovoga puta pokazala „dečije bolesti“ viđene u prošloj sezoni. Konkretno Gelor Kanga koji je izgubio loptu u opasnoj zoni i tako otvorio kontru protivnika koja je izrodila njihovu najbolju šansu u prvom poluvremenu.

Nakon „karambola“ u šesnaestercu gostiju, lopta je stigla do Kasijere koji šutira iz neposredne blizine, ali njegov udarac maestralno brani Omri Glazer.

To su ujedno i bila glavna dešavanja u prvom poluvremenu.

 


U nastavku je Zenit uspeo da stigne do izjednačenja u 62. minutu i to debitantskim pogotkom Du Keiroša.

Brazilac je nedavno stigao iz Korintijasa sa kojim ruski tim ima sjajnu saradnju i uspeo već na drugom meču u novom timu da zatrese mrežu.

Bio je na pravom mestu na ivici šesnaesterca kada ga je igrač pronašao, a ovaj udarcem u kontra ugao zatresao mrežu „markiranog“ Glazera.

Pokušala su oba trenera sa promenama da izbegnu odlazak u penale koji bi rešili pitanje pobednika u slučaju nerešenog rezultata. Međutim, upravo je odluku na ovom meču doneo jedanaesterac.

Oboren je u šesnaestercu Zenita Kings Kangva zbog čega je arbitar pokazao na najstrožu kaznu, a ovog puta nije bilo promene odluke.

Odgovornost je preuzeo Žan Filip Kraso i bez ikakvih problema postigao svoj prvenac u crveno-belom dresu, koji je njegovom timu doneo i pobedu.

Zvezdu za četiri dana očekuje duel sa Nefčijem, dok će učešće u ovom takmičenju okončati 12. jula duelom protiv Fenerbahčea, koji tek treba da odigra svoj prvi meč na istom.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "ZVEZDA SRUŠILA ZENIT U SANKT PETERBURGU: Kraso prvencem doneo veliku pobedu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*