SPEKTAKL NA MARAKANI: Zvezda srušila Zenit u samoj završnici!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Zenit rezultatom 1:0 (0:0) u prijateljskoj utakmici na stadionu „Rajko Mitić“.

Veoma dobro ispunjene tribine dočekale su fudbalere Crvene zvezde i Zenita, uz prigodan uvod u sam meč sa Danicom Crnogorčević na „sceni“. Tu su bili i navijači koji su doputovali iz Sankt Peterburga.

 


Vladan Milojević je ovaj meč iskoristio da ispita, prevashodno, mlade snage, ali i da razigra momke koji nemaju reprezentativne obaveze. Šansu je ukazao mladom Viktoru Radojeviću na levom boku, tu su bili još Nikola Knežević i Nikola Mituljikić u startnih 11.

Osim toga, odlučio se na to da štoperski par sa Urošem Spajićem čini Milan Rodić, što nije bio prvi put. Nije publika na „Marakani“ mogla da uživa u atraktivnom i otvorenom fudbalu, te se videla jasna želja dvojice trenera da im ovaj meč posluži kao jaka provera za nastavak sezone. Zvezda je fenomenalnu priliku da povede imala preko Nikole Kneževića koji se lepo ubacio i gađao, ali je Mihail Keržakov paradom sprečio promenu rezultata. Ubrzo je i Aleksandar Katai šutirao iz slobodnog udarca, ali nije bilo ni približno opasno.

U drugom poluvremenu videli smo brojne rotacije, pa tako i izlazak Rodića i ulazak štopera Injeke Obija koji nastupa na pozajmici u Grafičaru.

Još jednu vrlo dobru situaciju iskreirali su domaći, tačnije Piter Olajinka kada je gađao tik iznad prečke.

Pri isteku sat vremena igre videli smo ubedljivo najbolju priliku kada je Karavaev dobio dobru loptu u prostor po levom krilu, Lazar Nikolić nije stigao da spreči centaršut, a lopta je savršeno „sela“ na nogu Nina koji pogađa prečku. Lopta se tada odbila od nje preko linije, a zatim opet pogodila prečku i napustila gol. To zaista nije bilo moguće videti iz ugla Jovana Šegrta i pogodak nije bio priznat.

Ubrzo se zatresla i stativa gola Ivana Guteše posle udarca Isidora. Zenit je bio znatno opasniji rival.

Nismo videli previše pravih lopti za Šerifa Endiaja koji je vrlo opasan u vazduhu, ali Zvezda je najbolju šansu za vođstvo stvorila upravo na taj način. Aleksandar Katai je centrirao sa leve strane, a Jovan Mituljikić, koji je zamenio brata na terenu, lepo je napao loptu glavom, no nije bio precizan.

Međutim, prednost za srpskog šampiona je došla u 81. minutu. Tada je Marko Ćurić centrirao nešto niže, Černji nije dobro odbio loptu koja je došla pravo do Nikole Kneževića, a ovaj pravom malom majstorijom kupuje sebi poverenje Vladana Milojevića.

 


Neko ko je svaki put kada je bio na terenu pokazivao veliki potencijal. Dobro je pokrivao svoju poziciju čitav meč, uz, naravno, dosta detalja na kojima mora da radi, ali da je bio na visini zadatka govori i činjenica da je odigrao 88 minuta.

Be the first to comment on "SPEKTAKL NA MARAKANI: Zvezda srušila Zenit u samoj završnici!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*