FEŠTA NA MARAKANI: Zvezda posle preokreta srušila TSC i osvojila šestu uzastopnu titulu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde po šesti uzastopni put su šampioni Srbije.

 


Crveno-beli su u derbi meču 1. kola plej-ofa Superlige Srbije posle preokreta ubedljivo savladali drugoplasirani TSC rezultatom 4:1 i tako šest kola pre kraja stigli do novog trofeja u domaćem prvenstvu.

Izabranici Miloša Milojevića imaju nedostižnih 85 bodova, dok je ekipa iz Bačke Topole ostala na 62 poena i do kraja prvenstva je čeka grčevita borba za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Već u trećem minutu Gelor Kanga je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ne toliko dobro, da bi odmah potom loše ispucavanje lopte Aleksandar Pešić pokušao da pretvori u gol, ali je izblokiran.

U 6. minutu Luka Ilić je pripretio Milanu Borjanu posle kornera, ali je lopta otišla pored gola, potom je strahinja Eraković zamalo poklonio gol rivalu, ali je udarac igrača gostiju izblokiran, dok je u 12. minutu Ilić pogodio gol Borjana, ali je bio u ofsajdu.

U 18. minutu Aleksandar Katai je pogodio okvir gola gostiju.

To je bio uvod u šokantan razvoj situacije na Marakani, pošto je u 20. minutu Milan Borjan skrivio penal a Ifet Đakovac sa bele tačke pogodio za 1:0.

U 27. minutu Srđan Mijailović je pogodio prečku sa distance, potom je Irakli Azarov dva puta mogao do pogotka – prvo je u 35. minutu izblokiran, da bi u 42. loptu poslao pored gola, ali je u drugom minutu sudijske nadoknade prvog dela Osman Bukari uspeo da natera navijače na aplauz. Dobio je loptu u kaznenom prostoru rivala, namestio se i u momentu kad niko nije očekivao poslao pravu bombu ka golu rivala za 1:1.

Već tada je bilo jasno da će Zvezda doći do pobede. Ipak, mogao je TSC do drugog gola u 52. minutu, kada je Saša Jovanović očajno zahvatio loptu na petercu i poslao je pored gola, što je bila poslednja ozbiljnija šansa za goste, pošto je od tog momenta na terenu postojala samo Zvezda.

Već u 53. minutu Aleksandar Pešić je pogodio za 2:1, ali je gol poništen zbog ofsajda, da bi u 61. Pešić preuzeo ulogu asistenta, i oduzetu loptu na polovini terena nagradio lepom asistencijom za Bukarija, koji se po drugi put upisao u listu strelaca.

U 63. je Kings Kangva lepo oprobao udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je bio zamalo neprecizan, no šest minuta kasnije Gelor Kanga je to ispravio i pravom bombom doneo 3:1 svom timu.

 


U 75. minutu Bukari je, ovog puta na asitenciju Aleksa Viga, pogodio za 4:1 i potvrdio pobedu kojom je Zvezda obezbedila titulu prvaka Srbije i plasman u Ligu šampiona.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "FEŠTA NA MARAKANI: Zvezda posle preokreta srušila TSC i osvojila šestu uzastopnu titulu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*