CRVENO-BELE MUKE: Zvezda posle preokreta golovima u završnici srušila Lalatovu Mladost!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladosti GAT sa 4:2 u meču 28. kola Superlige Srbije na Marakani.

Čak četiri gola videli smo u prvom poluvremenu, a oba za ekipu Mladosti postigao je Milan Vidakov u 12. i 33. minutu, dok su za crveno-bele pogađali Aleksandar Katai u 16. i Gelor Kanga u četvrtom minutu nadoknade prvog dela.

 


Konačan rezultat u drugom poluvremenu postavili su Marko Rakonjac u 83. i Katai u 90. minutu.

Sve je krenulo od prve šanse u 6. minutu, nakon što je Stefan Mitrović centrirao sa desne strane, dok je Kataijev šut završio pored gola.

Zatim se ubrzo obrukao Mirko Ivanić četiri minuta kasnije, pošto je nakon asistencije Aleksandra Pešića promašio prazan gol i šutirao preko gola gostiju.

 


Veliki šok na Marakani usledio je u 12. minutu golom Milana Vidakova koji je nakon sjajnog kontranapada bio precizan. Mogla je Mladost da stigne do dva gola prednosti samo dva minuta kasnije, pošto je oprobao udarac Saša Marković sa 16 metara, lepo gađao dalji ugao, ali je pogodio stativu.

Usledila je kazna za goste, a izjednačenje je doneo Katai nakon provere VAR tehnologije. Napadala je Zvezda sve vreme nakon toga, i želela je da dođe do prednosti pre kraja prvog poluvremena. Ipak, ponovo je sjajna Mladost uspela da dođe do prednosti, a strelac je opet bio Vidakov. Odbrana crveno-belih je loše reagovala, a Vidakov je lukavo obišao golmana Nikolu Vasiljevića i postigao novi gol.

Uspela je Zvezda da izjednači do kraja prvog dela golom Kange sa „bele tačke“ u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena i tako je uveo novu dramu u meč.

Ušao je šampion Srbije odlučno u drugo poluvreme, prvu šansu je stvorio u 51. minutu, ali su pokušaji Osmana Bukarija izblokirani. Mladost nije uspevala da dođe do kontranapada kao u prvom delu, dok se Kings Kangva dva puta oprobao sa distance u 60. i 62. minutu.

Najbolja šansa u drugom delu za crveno-bele došla je u 72. minutu, kada je Pešić poslao loptu za Kataija, koji je šutirao direktno u golmana Mladosti Marka Kneževića.

Ipak, pobedu Zvezdi doneo je „džoker“ Miloša Milojevića, Marko Rakonjac u 83. minutu nakon kornera i asistencije Kange. Konačan rezultat postavio je Aleksandar Katai nakon sjajne akcije Crvene zvezde u kojoj je asistenciju upisao Osman Bukari. Zakačila je lopta Jankovića na putu do gola i tako je prevarila Kneževića.

Crvena zvezda se sada nalazi na prvom mestu sa 76 bodova, dok je Mladost na poslednjem 16. mestu sa samo 18 bodova.

 


Be the first to comment on "CRVENO-BELE MUKE: Zvezda posle preokreta golovima u završnici srušila Lalatovu Mladost!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*