GROBARI SLAVE: Partizan BACIO Zvezdu na kolena!

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Odbojkaši Partizana uspeli su da savladaju večitog rivala, ekipu Crvene zvezde, u drugom četvrtfinalnom meču i tako obezbede majstoricu koja će odlučivati ko će u polufinale Superlige Srbije.

Crno-beli su na Banjici, pred gostujućim navijačima, slavili sa 3:1, a po setovima je bilo 25:22, 31:29, 28:30, 25:21.

 


Izabanici Bojana Janića su uspeli da slave prvi put ove sezone protiv „večitog rivala“ i to kada je bilo najpotrebnije.

Crno-beli su u drugoj utakmici četvrtfinala uspeli da nadigraju domaću ekipu i tako obezbede majstoricu i eventualni prolazak u polufinale.

Tokom prvog seta viđena je egal igra, međutim u samoj završnici bolje se snašao gostujući sastav. Iskusni Novica Bjelica je sjajnim blokom, a potom i as servisom obezbedio prvu set loptu svom timu, koju su crno-beli uspešno iskoristili – tačku je stavio Daniel Gruveus sjajnim smečom.

Drugi set nam je doneo više uzbuđenja. Iako je Partizan bolje igrao na početku, izabranici Nikole Matijaševića su uspeli da se „vrate“.

Prvu set loptu su imali crno-beli, a onda je Zvezda imala pet šansi da privede set kraju u svoju korist i izjednači.

Međutim, nisu uspeli ni uz pomoć velike podrške sa tribina da „slome“ Partizan, a opet je Bjelica bio na visina zadatka i as servisom obezbedio drugu set loptu za svoj tim, a opet ju je realizovao Gruveus.

Slično je počeo treći set na Banjici. Ipak, Dušan Nikolić je vezao tri poena, od kojih dva iz napada i tako doveo do novog izjednačenja, a potom i vođstva (14:13), pa je Bojan Janić bio primoran da zove tajm-aut. Vodio je domaći tim, ali su izabranici Bojana Janića uspeli da preokrenu u samoj završnici. Ipak, nisu se crveno-beli lako predali, pa je posle igre na razliku i neiskorišćene četiri meč lopte, tim Nikole Matijaševića uspeo da smanji prednost crno-belih.

Zvezda je povela u četvrtom setu, ali su se crno-belo iskusno vraćali, pa i poveli u par navrata.

I taman kada je delovalo da će Partizan smireno privesti kraju, crveno-beli su izjednačili (18:18).

Nadu je Crvenoj zvezdi „ugasio“ Aleksa Mandić sjajnim servisima, a i napad gostiju je bio na nivou. Tačku na poslednji set stavio je Pepić i to servis greškom.

Crno-bele je do pobede vodio kapiten Milija Mrdak sa 34, a vrlo raspoložen bio je i Luka Tadić, koji je upisao 17.

 


Na drugoj stani istakao se Dušan Nikolić, koji je brojao do 31.

Utakmica koja će odlučivati koji tim će se plasirati u polufinale se igra u utorak od 18.00, a domaćin je ekipa Partizana.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "GROBARI SLAVE: Partizan BACIO Zvezdu na kolena!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*