DVA PENALA I SUMNJIV GOL ENDIAJA: Zvezda posle preokreta srušila Partizan!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 3:2 u 173. večitom derbiju u okviru 1. kola plej-ofa Superlige Srbije.

Crveno-beli sada imaju deset bodova više od večitog rivala i maltene su osvojili novu šampionsku titulu.

Partizan je veoma dobro počeo derbi, te je u 1. minutu imao dve dobre prilike. Prvo je Ksander Severina loše šutirao pored gola, a potom je posle sjajne akcije udarac Sameda Baždara fantastično zaustavio Omri Glazer.

Zvezda je prvi put pripretila u 3. minutu, ali je Šerif Endiaj loše šutirao i Miloš Krunić nije imao problem da odbrani njegov pokušaj.

 


U 5. minutu najbolja šansa za Zvezdu, dobra akcija domaćeg tima, ali loš udarac Marka Stamenića iz izgledne pozicije.

Novu priliku Zvezda je imala u 9. minutu. Osman Bukari je kao Leo Mesi nanizao nekoliko fudbalera Partizana, ali je potom šutirao pored gola.

Šok na Marakani usledio je u 11. minutu. Fantastičan prodor Severine, koji je uposlio Aranđela Stojkovića. Desni bek je sjajno centrirao, a Samed Baždar glavom pogodio mrežu Glazera za vođstvo Partizana i veliko slavlje crno-belih.

Ipak, nije dugo trajalo slavlje gostiju iz Humske 1. U 14. minutu je Bojan Kovačević napravio veliki kiks, a potom Miloš Krunić oborio Mirka Ivanića. Pavle Ilić je morao da pokaže na belu tačku. Gelor Kanga je precizno izveo penal, pa je pogodio za 1:1, iako je Krunić pogodio stranu. Igrao se 16. minut.

Endiaj se ponovo našao u dobroj situaciji u 22. minutu, ali je ponovo slabo šutirao.

Partizan je umalo ponovo stigao do prednosti u 28. minutu. Jung-Džun Goh je sjajno prošao po levoj strani, a potom i dobro šutirao, ali je pogodio samo stativu.

Imao je Bukari novu priliku u 37. minutu. Afrikanac je ponovo šutirao pored gola.

 


U 46. minutu stopostotna šansa za Zvezdu posle sjajne kontre. Bukari je istrčao sam pred Krunića, koji ga je fantastično zaustavio.

Drugo poluvreme počelo je novom bakljadom, te je utakmica ponovo bila prekinuta. 

Prva prava akcija u nastavku i odmah gol Partizana. Ksander Severina je dobio loptu od Gajasa Zahida, i poput Arjena Robena pogodio dalji ugao Glazerovog gola za novo vođstvo crno-belih. Igrao se 56. minut.

Četiri minuta kasnije Endiaj je bio u novoj šansi, ali je Krunić ponovo sjajno zaustavio udarac afričkog napadača.

Zvezda je u 69. minutu postigla novi gol, rezervista Aleksandar Katai je glavom pronašao put do mreže, ali je VAR poništio ovaj pogodak zbog ofsajda u kojem se našao Šerif Endiaj.

Usledio je mirniji period igre, Zvezda je napadala, ali nije mogla do šanse. U 85. minutu videli smo sjajan udarac In-beom Hvanga, ali i novu sjajnu intervenciju Miloš Krunića.

Zvezda stiže do izjednačenja u 89. minutu. Endiaj je iskoristio ko zna koju priliku, ali je pre pogotka oborio Bojana Kovačevića. Sudija Pavle Ilić i VAR su ostali nemi i rezultat je bio 2:2.

U 95. minutu Zvezda je dobila drugi penal na meču. Ilić je na belu tačku pokazao posle duela Nikole Antića i Osmana Bukarija, a nejasno je da li je faul načinjen van kaznenog prostora.

Aleksandar Katai je preuzeo odgovornost, pogodio i doneo pobedu svom timu.

Be the first to comment on "DVA PENALA I SUMNJIV GOL ENDIAJA: Zvezda posle preokreta srušila Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*