NI D OD DERBIJA: Zvezda bez problema RAZBILA Čukarički!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički u derbiju 22. kola Superlige Srbije rezultatom 3:0

Strelci za tim Miloša Milojevića su bili Aleksandar Katai u 14. i Usman Bukari u 17. minutu, a reprezentativac Gane je bio strelac i u 67. minutu igre.

Dva tima su se sastala jesenas na Banovom brdu, tada su crveno-beli slavili sa 2:0.

 


Krenula je Zvezda agresivno od samog početka utakmice, ređali su se napadi pred golom Mićovića, a na prvi gol navijači crveno-belih nisu morali dugo da čekaju.

Pravu majstoriju je napravio Aleksandar Katai u 14. minutu, kada je lako prošao pored defanzivca gostiju, a onda uputio hirurški precizan udarac, lopta je od desne stative završila u mreži golmana Čukaričkog.

Samo tri minuta kasnije, novi gol za Zvezdu.

Grešku gostiju na sredini terena je iskoristio Usman Bukari koji je lako stigao do kaznenog prostora, okrenuo se i loptu poslao iza leđa Mićovića.

Zvezda je nastavila u istom ritmu, nove prilike su imali Bukari i Katai, da bi pred kraj prvog poluvremena svoj udarac oprobao i Pešić, ali se na odmor otišlo sa prednosti od 2:0 za domaći tim.

Najopasniji po gol Crvene zvezde je bio Igor Miladinović koji je dva puta udarcima van kaznenog prostora stavio na iskušenje golmana Milana Borjana.

Trostrukom promenom na poluvremenu probao je Dušan Kerkez da podigne energiju u svom timu. Šansu su dobili najbolji strelac Muhamed Badamosi, Marko Docić i Stefan Tomović. Osim nekoliko polukontri i pokušaja ubacivanja lopte s boka, Čukarički ipak nije uspeo ozbiljnije da pripreti svom protivniku, što je Zvezda kaznila.

Ponovo je sve krenulo od Gelora Kange, igrao se 67. minut kada je njegov dijagonalni pas pronašao Milana Rodića na boku. Levi bek Crvene zvezde uputio je centaršut ka Bukariju, a ovaj ponovo snalažljivo dolazi do egzekucije sa nekoliko metara i stavlja tačku na ovaj susret.

Milojević je u poslednjih 20 minuta pružio priliku Jovanu Mijatoviću, Irakliju Azarovu koji su se uklopili u nametnuti nivo od strane ostatka ekipe, pa je tako posao odrađen maksimalno skoncentrisano do kraja.

Zvezda tako vrlo efikasno okončava i drugi meč u nizu. Posle šest golova Voždovcu, tri su završila u mreži Čukaričkog.

Srpski šampion stigao je do 19. trijumfa u sezoni i 60. boda, dok je Čukarički na 4. mestu sa 41 bodom i predstoji im bitka za Evropu.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "NI D OD DERBIJA: Zvezda bez problema RAZBILA Čukarički!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*