NA ZAPADU NIŠTA NOVO: Zvezda ponovo pobedila FMP

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP rezultatom 83:77 u 4. kolu ABA lige.
Time je nastavljen sjajan niz tima sa Malog Kalemegdana koji sada ima 33 pobeda u nizu protiv „pantera“.

Ekipa iz Železnika je ušla u ovaj meč ofanzivno raspoložena. Sve su pogađali predvođeni sjajnim Trentom Frejžerom, ali nisu uspeli da se odvoje uprkos tome. Imali su plus osam, najveća njihova prednost na ovom meču, ali je u tim trenucima u igru ušao Luka Vildosa koji je orkestrirao preokret.

Argentinski plejmejker je poentirao, asistirao, igrao sjajnu odbranu u tim trenucima i pokazao da će biti ogromno pojačanje za tim Vlade Jovanovića. Međutim, Nikola Ivanović je bio taj koji je u drugih 10 minuta doneo prevagu svom timu.

Četvrtina je počela sa dve trojke Nikole Šaranovića s kojima je 19-godišnji košarkaš doveo FMP do četiri poena zaostatka, ali se potom „zapalio“ crnogorski košarkaš i za pet minuta u drugoj deonici dao tri puta više poena. Istina, skoro polovina je bila sa linije za slobodna bacanja, ali malo je to koga bilo briga u trenucima kada je Zvezda imala ogromnih 16 poena razlike.


Pomogla je i činjenica da su uspeli da zatvore litvanskog košarkaša Paulinasa Valinskasa koji je u prvoj deonici imao osam poena, dok ovo nije bilo veče Nenada Nerandžića. Međutim, trener Jovanović do kraja meča nije našao lek za Frejžera.

Ponovo se razigrao u trećem delu igre, pogodio nekoliko važnih trojki od kojih poslednju na isteku četvrtine u seriji njegove ekipe 7:0. Zvezda je imala i plus 14 u trećoj deonici, ali je u odlučujuću ušla sa samo šest poena prednosti tako napravivši nepotrebnu dramu.
Dodatno je istoj doprinela činjenica da se nekadašnji igrač Zvezde Čarls Dženkins upisao odmah po početku poslednjih 10 minuta i tako naterao Jovanovića da zatraži tajm-aut posle samo 37 sekundi igre. Posle pauze, gotovo sve je bilo na strani crveno-belih.

Dobrić i Vildosa su postigli po trojku i tu prelomili protivnika koji do kraja nije uspeo ozbiljnije da se približi. Jedan od ključnih elemenata koji je odlučio pobednika nije bio šut iza linije 6,75 a razlog je u tome što su obe ekipe bile odlične u tom aspektu.

Crvena zvezda je bila mnogo bolja na šutu za dva, imala je više ukradenih lopti, ali su zato nadskočeni. Naročito je sjajan FMP bio na ofanzivnom skoku gde je dominirao Nikola Janković, ali im to nije bilo dovoljno za pobedu na kraju i to ih je koštalo prvog poraza ove sezone.

Kod Crvene zvezde je najefikasniji bio Nikola Ivanović sa 22 poena, tri skoka, dve asistencije i indeks korisnosti 30. Luka Vildosa je dodao 14 poena i tri asistencije, a dvocifren je bio još Luka Mitrović sa 12 poena.

Kod protivnika je najbolji bio Trent Frejžer sa 27 poena i šest asistencija, a Paulius Valinkas je od osam poena iz prve četvrtine uspeo da doda do kraja još samo dva i tako bude jedini dvocifreni pored američkog kolege.

FMP sada ima tri pobede i poraz, a u narednom kolu dočekuju Budućnost. Zvezda je i posle tri meča neporažena pred put u Laktaše gde će igrati sa Igokeom.


Be the first to comment on "NA ZAPADU NIŠTA NOVO: Zvezda ponovo pobedila FMP"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*