U ŽELEZNIKU NIŠTA NOVO: Zvezda 37. put u nizu srušila FMP

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Veoma zanimljiv meč

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP u gostima rezultatom 83:72 u 4. kolu ABA lige.

Ovim trijumfom crveno-beli su nastavili neverovatnu seriju od 37 uzastopnih mečeva bez poraza protiv „pantera“ iz Železnika.


Zvezda je vodila većim delom susreta, ali je FMP uspeo da se vrati sa -14, čak i da povede u poslednjoj deonici, ali je Janis Sferopulos ipak debitovao pobedom na klupu srpskog šampiona.
Heroj Zvezde bio je Jago dos Santos, koji je poentirao i razigravao u ključnim trenucima meča, koji je završio sa 10 poena, pet asistencija i tri skoka.

 


Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Miloš Teodosić sa 11 poena i 10 asistencija. Istakli su se još i Dejan Davidovac, Dalibor Ilić i Šabaz Nejpir sa po 10 poena, a američki plejmejker je imao i osam asistencija.

Kod FMP-a najbolji je bio Džordan Voker sa 16 poena i četiri asistencija, dok je Aleksa Stepanović upisao 15 poena uz tri skoka.

Zvezda sada ima skor od 4-0 u Evroligi, dok je FMP na 1-3, ali je pokazao da ima čemu da se nada u nastvaku sezone.
Dejan Davidovac je imao dva neverovatna promašaja na startu meča, ali je Zvezda ipak nešto bolje startovala. FMP nije dozvolio rivalu da se odlepi, pa je nakon prvih 10 minuta rezultat bio 16:21.

Crveno-beli su znatno bolje otvorili drugu deonicu, Teodosić je atraktivno proigravao saigrače, imao je i Hanga dobrih poteza, pa je prednost porasla na osam poena. U poslednjim minutima prvog poluvremena se ništa značajno nije promenilo na parketu, pa je Zvezda sa +9 otišla na veliku pauzu – 33:41.
Zvezda je početkom treće četvrtine došla konačno i do dvocifrene prednosti, ali je FMP odgovorio serijom od 5:0. Nejpir je kreirao poene za Tobija, a Voker je ubacio oba penala, a onda i trojku za -6. Tobi je napravio faul u napadu, ali Voker nije pogodio sa poludistance, kao ni Hanga trojku. Subotić je iznudio faul, pa je ubacio dva penala za 49:53. Srpski krilni centar je doveo FMP i do -1, ali je onda Ilić ubacio trojku iz kornera, pa je Voker uzvratio na isti način. Jago je opet proigrao Ilića za lako zakucavanje, a Brazilac je izveo majstoriju i pogodio šut za dva za kraj treće deonice – 56:61.

Serija „pantera“ od 7:1 donela im je i prednost, ali se Zvezda na vreme probudila i izšla iz krize. Mitrović je sa penala bio polovičan, kao i Jago za 63:64, a onda opet i Zvezdin centar. Stepanović je ponovo doneo izjednačenje, a Teodosić sa penala prednost crveno-belima. Stepanović je ponovo bio uspešan u napadu, a Teodosić je promašio trojku, dok je Jago bio precizan za 67:70. Voker je ishitreno šutnuo i promašio trojku, a Jago je došao do lopte i položio za +5. FMP nije uspeo da reši napad na vreme, Jago je dobio rampu od Luka, ali je Teodosić bio precizan sa penala. Šaranović je promašio za tri, a Nejpir je sjajno proigrao Tobija, koji je poene zaradio sa penala. Tobi je lupio rampu Besonu pri rezultatu 67:76.

U završnici je Teodosić došao do 10. asistencije, Nejpir je pogodio trojku i bacanje, a Lazić je dobio nezgodan udarac u rebra, pa je morao da napusti teren u bolovima.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*