OČEKIVANO: Zvezda 36. put u nizu savladala FMP i povela u finalu KLS!

stefan markovic luka mitrovic crvena zvezda fmp
FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde slavili su protiv FMP u prvoj utakmici KLS rezultatom 94:70.

Bio je ovo čak 36. uzastopni trijumf crveno-belih protiv Pantera iz Železnika, a poslednji poraz doživeli su sada već daleke, daleke, daleke 2011. godine.

 


Crveno-beli nisu dopustili nikakvo iznenađenje, do poluvremena su igrali koliko je trebalo da se stvori razlika, od poluvremena do kraja tek toliko da se ona održi.

Najefikasniji je kod pobednika bio Luka Mitrović, koji je delovao nezaustavljivo. Ubacio je 21 poen.

Prva i druga četvrtina Zvezde prošle su u totalnoj dominaciji, samo su se smenjivali akteri te demonstracije kvaliteta na parketu.

Prvo su to bili Nemanja Nedović i Fakundo Kampaco, a onda su palicu preuzeli Luka Mitrović i Filip Petrušev.

Odbrana FMP-a nije imala rešenja za spoljne igrače Zvezde, pa je Nedović suviše lako stizao do obruča, Luka Vildoza je dobro pronalazio rupe i proigravao saigrače, a za to vreme „panteri“ su gubili lopte.

Mučili su se i u procentima šuta u napadu, što za dva, što za tri poena, pa ako se izuzme poneka trojka i eventualno pojedinačna trojka Čarlija Mura, skok i „odbojka“ Ebuke Izundua i minijatura u reketu Marka Pavićevića, FMP nije imao mnogo šta da ponudi.

„Panteri“ su samo na početku prve četvrtine bili u priključku sa jačim rivalom koji je poslednju utakmicu odigrao još 23. maja i bio je željan nadmetanja.

 


Zvezda je već do sredine prve četvrtine, posle uvodnih poena Petruševa, počela da „oseća“ i šut za tri. Branko Lazić je ubacio jednu trojku, još jednu je dao i Nedović, ali je Izundu primakao svoj tim na 10:9.

Crveno-beli su do prve osetnije prednosti stigli serijom od šest poena iniciranu ukradenim loptama i kontrama, ali i faulovima.

Tim Duška Ivanovića je otišao na 16:9 do sredine prvog perioda, a do kraja prve četvrtine je već otišao na 29:16. Pakao se za FMP nastavio i u drugoj deonici u kojoj je Luka Mitrović pogađao penale, zakucavao i razigravao se sa Petruševim i Vildozom.

Ben Bentil je u tom periodu pogodio trojku, a njegov tim je otišao na 33:18 i bilo je pitanje trenutka kada će domaćin prebaciti i 20 razlike.

To se desilo posle serije Zvezde u režiji Petruševa i Martina, kada je Zvezda otišla na 47:24, a do kraja poluvremena već je bilo 25 razlike i 53:28.

Na početku drugog poluvremena Šaranović je promašio otvorenu trojku, što je dovoljno govorilo o samopouzdanju FMP-a. Čarlsu Dženkinsu su neki šutevi spolja „iskliznuli“ iz obruča, pa je „panterima“ falilo i sreće da rezultat do sredine treće četvrtine bude nešto manji od 59:33.

Dotle je FMP ubacio tek tri od 13 šuteva za tri poena, što je svakako premalo za rivala kakav je Zvezda.

Posebno zato što je Petrušev mekano pogodio trojku, a Marković je lako pronašao Martina usamljenog pod košem rivala. Onda je i Stepanović ludo pogodio šut za dva iz pokušaja dodavanja.

Treća četvrtina je završena nešto boljom igrom FMP-a, pošto je gostujući tim imao 21:20 u tom delu igre, ali je i dalje kaskao preko 20 poena, pošto je Zvezda vodila 73:49.

Uveliko je tada bilo jasno da gosti neće moći mnogo šta da urade ni u četvrtoj četvrtini u kojoj je Zvezda samo privela posao kraju u znatno opuštenijem i sporijem tempu.

Sledeći meč finala igra se u nedelju od 12 sati i tada klub sa Malog Kalemegdana može da obezbedi novi naslov prvaka.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Luka Mitrović sa 21 poenom, 13 je dodao Nemanja Nedović, a Petrušev i Kampaco su imali 11, odnosno 10.

Kod FMP-a jedini raspoložen za igru je bio Ebuka Izundu sa 11 poena, dok je Ranko Simović dodao 10.


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "OČEKIVANO: Zvezda 36. put u nizu savladala FMP i povela u finalu KLS!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*