KADA REALNOST SUSTIGNE SNOVE: Zvezda povela, Siti u nastavku pokazao moć!

Soccer Football - Champions League - Group G - Manchester City v Crvena Zvezda - Etihad Stadium, Manchester, Britain - September 19, 2023 Crvena Zvezda's Osman Bukari scores their first goal past Manchester City's Ederson REUTERS/Molly Darlington

Pokazala je Zvezda da može da igra i sa najboljima.

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u 1. kolu Lige šampiona od Mančester sitija rezultatom 3:1, ali nije sve tako crno.

 


Pokazali su izabranici Baraka Bahara šta mogu, ali ukoliko žele u narednu rundu moraju da rade još na nekim sitnicama.

Biće potrebno i da se izbace jeftine greške, kao ona golmana Omrija Glazera, ali sve u svemu Zvezda je pokazala i više nego što se od nje očekivalo.

Prvo poluvreme bilo je zaista sjajno iako kada bi pogledali statistiku, to sigurno niko ne bi rekao. Imao je Siti 22 udarca ka golu, dok je Zvezda imala samo jedan, ali vredan.

Ipak, mašina Pepa Gvardiole u drugom poluvremenu pokazala je zašto je aktuelni prvak Evrope i brzim golovima stigla je do pobede.

Nije se očekivalo da crveno-beli dođu do bodova na ovom meču, ali svakako da će Barak Bahar i njegovi igrači imati za čime da žale.

 


Izraelac je iznenadio i u stratnih 11 poslao Nasera Đigu, kojem je to bio debi od dolaska iz Švajcarske.

Rotirao je i Pep Gvardiola, od prvog minuta na levom beku stavio Serhija Gomesa, ali daleko je to bilo od drugog tima koji je španski stručnjak najavio za meč sa srpskim šampionom.

Čak i takvi „građani“ su naprosto bili previše za igrače Zvezde. Od prvog minuta se igralo na polovini gostiju, a prvo poluvreme su građani završili sa čak 22 udarca.

To je najviše u jednom poluvremenu u Ligi šampiona od kako se vodi ta statistika od sezone 2003/04.

Briljirao je Omri Glazer koji je sve živo branio igračima Sitija, ali se mreža njegovog gola umalo zatresla na kraju prvog kvartala kada je Erling Haland pogodio prečku.

Nastavljali su da se nižu napadi Sitija, ali srećom po Zvezdu i odbrane Glazera koji je uspeo da skine udarac Fodena glavom sa nekih četiri metra od gola.

Visoko postavljena ekipa Sitija je ostavljala prostor za kontru gostiju, koju ovi često nisu koristili. Međutim, Zvezda je uprkos svemu na pauzu otišla sa prednošću.

Ivanić je na sredini dobio vazdušni duel, spustio loptu do Hvanga, a ovaj mu je odigrao povratnu loptu. Mirko je naleteo na nju i iz prve izbacio Osmana Bukarija duboko u protivničkoj polovini.

Nezaustavljiv je bio brzonogi krilni igrač za odbranu domaćina i zatresao je mrežu Edersona, ali je pomoćni sudija prekinuo proslavu signalizirajući ofsajd.

Usledila je VAR provera koja je pokazala da nedozvoljene proslave nije bilo, a Zvezda je na kraju prvog dela igre stigla do ogromne i neočekivane prednosti i to u poluvremenu u kom su bili inferiorni.

Sve ono što smo gledli do kraja bila je naprosto realnost.

Tek nešto više od 70 sekundi je bilo potrebno Sitiju da izjednači u nastavku preko Hulijana Alvaresa, a isti igrač je doneo i preokret u 60. minutu.

Izveo je svetski šampion sa Argentinom slobodan udarac, Glazer je hteo da boksuje, promašio je loptu i poslao je u sopstvenu mrežu. Time je bacio u vodu sve dobre intervencije koje je imao pre i posle toga.

Siti je prešao u vođstvo i odatle je bio samo jedan smer u kom meč može da se odvija, a to je pobeda rastreećenog domaćina.

Gladan je gola bio Haland, još jednom je pogodio okvir gola (ovog puta stativu nakon odbrane Glazera), ali Norvežanin nije uspeo do kraja da stigne do gola.

U međuvremenu su u igru ušli Olajinka i Kraso koji su najavili nameru Bahara da ne odustaje, ali upravo je potonji bio krivac za treći gol Sitija.

Prepustio je loptu Rordiju koji se prošetao kroz odbranu Zvezde i plasirao loptu u dalji ugao kao na igrici za konačnih 3:1.

Kada se sve uzme u obzir, to je rezultat koji je prihvatljiv. Siti je meč završio sa čak 37 udaraca, od čega 16 u okvir gola Glazera.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "KADA REALNOST SUSTIGNE SNOVE: Zvezda povela, Siti u nastavku pokazao moć!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*