OD RUTINE DO STREPNJE: Zvezda pobedila IMT, ali i ponovo oscilirala!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u malom gradskom derbiju savladali su IMT rezultatom 2:1 u okviru 13. kola Superlige Srbije na stadionu Voždovca.

Crveno-beli su ovim trijumfom ponovo prišli Partizanu na četiri boda zaostatka, dok je IMT na poziciji 12 sa 11 osvojenih bodova.

 


Bio je to prvi susret dva tima u domaćem šampionatu, koji je pripao crveno-belima baš kao i duel u nacionalnom kupu prošle godine.

Ekipa Baraha Bakara je na „krov“ stigla direktno iz Lajpciga, pa je i izraelski stručnjak odlučio da napravi nekoliko promena u odnosu na tim koji je igrao Ligu šampiona.

Najuočljivije je na spisku startera bilo ime Žana Filipa Krasoa, ali i Gelora Kange. Bahar je odlučio da priliku od prvog minuta pruži i mladim fudbalerima Jovanu Mijatoviću, Kosti Nedeljkoviću i Vladimiru Lučiću koji su šansu dobili i u Nemačkoj.

Upravo je Mijatović, koji se sjajno pokazao i u Lajpcigu, imao prvu šansu na meču već u drugom minutu kada je šutirao posle pasa Lučića. Probio je nekadašnji fudbaler „traktorista“ protiv bivšeg tima po levoj strani i „zavrnuo“ loptu ka Mijatoviću čiji udarac iz gola vadi Ćirković.

Novo uzbuđenje smo dočekali tek u 17. minutu kada je Marko Stamenić iz ne baš preterano povoljne situacije šutirao iz daljine i pogodio stativu gola koji je branio Bojan Vukmirović.

Čuvar mreže IMT-a je imao sreće tada, ali ne i nekoliko minuta kasnije kada je Žan Filip Kraso, koji je do tada igrao veoma slab meč, povukao loptu i sa ivice šesnaesterca šutirao na bližu stativu po zemlji za 1:0.

 


Zvezda je dobila momentum u tim trenucima i želela je da završi posao. Nije dugo prošlo pre nego što je Lučić proigrao Pitera Olajinku.

Nigerijac je dospeo u situaciju jedan na jedan koju lako koristi i loptu smešta u dalji ugao.

Golovima najboljih strelaca Zvezde u ligi je trebalo da bude stavljena tačka na ovaj meč i takav je utisak dugo i vladao.

Do kraja prvog poluvremena videli smo povredu Omrija Glazera, koji je potom ostao u svlačionici, a na gol je stao Zoran Popović.

U 55. minutu je opravdano poništen gol Krasoa zbog ofsajda.

Zvezda je maksimalno usporila tempo i znalački čuvala rezultat, te je sporadično stvarala opasnosti pred golom domaćih.

Ipak, u 72. minutu dramu u utakmicu unosi Vladimir Radočaj, koji je na spektakularan način lobovao Popovića.

Rezervista Aleksandar Katai je mogao u 84. minutu da rreši pitanje pobednika, ali je njegov udarac iz dobre pozicije sjajno zaustavio Vukmirović.

IMT nije imao snage da stigne do novog gola, pa je Zvezda odnela tri boda sa krova tržnog centra na Voždovcu.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*