NOVO PONIŽENJE: Liverpul se ponovo OBRUKAO!

Tanjug/AP

U terminu od 16 časova odigrane su četiri utakmice 20. kola engleske Premijer lige. Rezultati su sledeći: Brajton – Liverpul 3:0, Everton – Sautempton 1:2, Notingem Forest – Lester 2:0 i Vulverhempton – Vest Hem 1:0.

Brajton je deklasirao Liverpul u svim fudbalskim parametrima, potpuno zasluženo ga je oborio na pleća i njegovu krizu doveo do tačke usijanja.

Tim Jirgena Klopa je doživeo dva poraza u ligi u 2023. godini i sada je tek osmi na tabeli sa 28 bodova, što je sedam manje od poslednjeg mesta koje vodi u Ligu šampiona. Brajton je na tabeli preskočio baš Liverpul i sedmi je sa 30 bodova.

 


Domaći su u prvom poluvremenu bili konkretniji rival, ali bolju igru nisu uspeli da pretoče u vođstvo. Nastavili su u istom ritmu i u drugom delu i za takav pristup su nagrađeni u 47. minutu.

Matip je napravio katastrofalnu grešku u predaji lopte u opasnoj zoni, a to se u Premijer ligi ne prašta. Sevnula je munjevita akcija Brajtona, koja je završena asistencijom Mitome i egzekucijom Solomona Marča, koji je plasirao loptu u praznu mrežu, za 1:0.

Samo šest minuta kasnije je Liverpul nokautiran. Estupinjan je proigrao Fergusona, a ovaj poslao teledirigovani pas u prazan prostor za Marča, koji je lucidnim udarcem iz punog trka sa 15-ak metara po drugi put matirao Alisona, za 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je Velbek u 83. minutu, kada se bravuroznim potezom poigrao sa Gomezom, izbacio ga fintom i potom poslao loptu u mrežu.

 


Be the first to comment on "NOVO PONIŽENJE: Liverpul se ponovo OBRUKAO!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*