BLAMAŽA NA ČAIRU: Radnički ponovo obrukao srpski fudbal!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Niški Radnički nije uspeo da se plasira u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, pošto je ispao od Gzire sa Malte posle penala.

Maltežani su tako ostvarili najveći uspeh u istoriji, pa će tako na megdan austrijskom Volfsbergeru.

Nišlije treba da bude sramota, jer su izgubili od mnogo slabijeg rivala, koji je pobedio na srce i hrabrost, dok je Radnički priredio sramotu na svom stadionu. Jednom rečju – bruka Radničkog iz Niša.  Tri puta su vodile “meraklije”, imale su sve u svojim rukama, ali su sve prosuli i pognute glave su napustili stadion. 2:2 je bilo u regularnom delu, dok su produžeci doneli po gol na obe strane.


Na kraju su Maltežani bili bolji u penal seriji 3:3 (ukupno 5:5, penali 1:3)! Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je gledao meč sa tribina, ali možda bi bilo bolje da je bio na terenu, da pomogne svojim Nišlijama, koji će želeti da što pre zaborave ovaj meč.

Kao da odbrana nije postojala, tako da je Radnički primao golove kada god je Gzira zapretila.

Povele su Nišlije u 15. minutu golom Tolordave, da bi samo 30 sekundi kasnije odbrana niškog kluba kapitulirala. Maltežani su izjednačili preko Džefersona, koji je pobegao odbrani i spektakularnim drop-kikom poslao loptu pod prečku za 1:1.

Mučio se Radnički u nastavku, tražio put do gola, a Petrov je ponovo doveo Radnički u prednost. Umesto rutniskog kraja meča, Džeferson je u poslednjim trenucima regularnog dela ponovo izjednačio.

Isti scenario i u produžetku – prvo je Pejović povisio na 3:2, da bi u 117. minutu Maksuel izjednačio na 3:3.

U penal seriji Gzira se bolje snašla i zasluženo otišla u treće kolo. Radnički je pogodio samo jedan od četiri penala, dok su Maltežani sva tri puta pronašli put do mreže.

 


Be the first to comment on "BLAMAŽA NA ČAIRU: Radnički ponovo obrukao srpski fudbal!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*