NOVO PONIŽENJE ZA PARTIZAN: Fudbaler Vojvodine crno-bele ni ne smatra konkurentima!

FOTO; FK Partizan/Morislav Todorović

Fudbaleri Vojvodine posle četiri uvodna kola Mozzart Superlige Srbije osvojili su deset bodova i trenutno drže drugu poziciju sa samo dva boda manje od vodeće Zvezde i čak pet više u odnosu na Partizan.

Jedan od najzaslužnijih za dobar start sezone je i senegalski ofanzivac Iv Baraj. On je bio među najboljim igračima u poslednjoj pobedi nad Radničkim u Kragujevcu.

– Bilo je jako teško igrati juče jer je teren bio skroz natopljen vodom. Bilo nam je jasno da tu nećemo moći da igramo onako kako smo igrali na našem stadionu jer u onakvim uslovima nije moguće igrati pravi fudbal. Zato smo morali da promenimo sistem igre i na drugačiji način dođemo do pobede, u čemu smo i uspeli.


Senegalski fudbaler je prezadovoljan učinkom svog tima posle prve četiri utakmice u domaćem prvenstvu. Zanimljivo je da trenutno kao jedinog konkurenta vidi Crvenu zvezdu, dok Partizan nije ni spomenuo.

– Jesam zadovoljan onim što smo uradili do sada, ali smatram da smo mogli i do svih 12 bodova. Mi se postavljamo tako da u svakoj utakmici želimo samo pobedu. Vidim da je samo Crvena zvezda uspela da ostvari četiri pobede na startu i očekujem da ćemo sa njima tek voditi žestoku borbu za vrh.

Baraj je u sva čeitri meča bio u startnoj postavi.

– Trener odlično radi svoj posao, pa je tako i juče napravio normalne izmene.Imao sam određenu pauzu pre nego što sam došao u Vojvodinu, sada sam se već praktično vratio u formu i mogu da odigram 90 minuta, ali kada imate pauzu iza sebe, morate biti oprezni posle povratka na teren, jer može lakše da dođe do povrede, posebno na onakvom terenu kakav je bio juče. U svakom slučaju, mi smo ekipa i na terenu su uvek oni koji u tom trenutku mogu najviše da pomognu, dok od svih ostalih imaju maksimalnu podršku, iako je logično i to da svaki igrač želi da igra što više. Što se mene tiče, očekujem da ću vremenom biti još bolji jer to je moguće samo kroz utakmice i takmičenje.

Superliga ne čini mu se previše teškom za igranje.

–  Liga nije preterano teška za igranje, iako svaka ekipa protiv koje smo igrali do sada deluje vrlo usklađeno i organizovano. Takođe, svi su bili pretežno defanzivno orijentisani. Iz tog razloga, mislim da moramo da igramo brže, jer ukoliko lopta kruži polako, onda imaju vremena da se postave u blok i tada ih je mnogo teže probiti. Ako hoćemo da nastavimo sa pobedama, smatram da moramo malo više rizikovati tokom meča.

Sjajni Afrikanac ima veliku želju da sa Vojvodinom izbori plasman, barem, u kvalifikacije za Ligu šampiona.

– Da, moguće je da izborimo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Samo moramo nastaviti ovako i pripremiti se dobro za svaku narednu utakmicu. I naravno, moramo verovati u to jer u životu prvi i osnovni preduslov da nešto postigneš jeste da veruješ da je to moguće. Za sada sve ide dobro, ali sezona je duga. Doći će i neki teži dani, a tada će se videti da li smo prava ekipa ili ne – zaključio je Baraj.

 


Be the first to comment on "NOVO PONIŽENJE ZA PARTIZAN: Fudbaler Vojvodine crno-bele ni ne smatra konkurentima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*